Nieuwe fietsverbinding voor Breecamp

donderdag 4 juli 2013 9 reacties
Nieuwe fietsverbinding voor Breecamp

Bewoners en bezoekers van de nieuwbouwwijk Breecamp kunnen sinds deze week gebruik maken van een nieuwe fietsverbinding. Tot deze week konden fietsers alleen via de Oude Wetering, aan de bovenkant van de wijk, Breecamp in en uit. Met een fietsoversteek op de rotonde Stadshagenallee/Havezathenallee is er nu ook een fietsontsluiting richting Havezathe.

Fietsoversteek Breecamp (3)Fietsers kunnen de rotonde aan één kant oversteken, waarbij ze voorrang hebben op het verkeer op de Stadshagenallee. Ter hoogte van de rotonde is de maximumsnelheid op de Stadshagenallee teruggebracht van 70 naar 50 km/u. De nieuwe fietsoversteek maakt Breecamp voor fietsers beter bereikbaar aangezien de verbinding via de Oude Wetering in veel gevallen flink omrijden betekende.

Hoewel de fietsoversteek een flinke verbetering voor de bereikbaarheid van Breecamp betekent, is niet iedereen gelukkig met de keuze voor een fietsoversteek over een drukke rotonde, waarbij fietsers ook nog eens voorrang hebben:


.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

9 reacties op 'Nieuwe fietsverbinding voor Breecamp' »

 • Arie schreef:

  Ach ja, dan word het net zoals bij het winkelcentrum weer wachten totdat de eerste gewonden weer vallen. Met name vanaf de kant van de benzinepomp komt het verkeer hard aanrijden.

 • Hagen schreef:

  Dat soort situaties heb je bij heel veel rotondes door heel Nederland, zou raar zijn dat hier opeens veel gewonden zouden moeten vallen.

 • Bewoner schreef:

  @Boaz Emanuels:
  File’s zijn hier van tijdelijke aard. Als straks de Hasselterweg doorgetrokken wordt is het hier rustiger qua gemotoriseerd verkeer. Het doorgaande verkeer is er dan niet meer.

 • Hendrik schreef:

  Fantastisch dat hier eindelijk een rotonde ligt. Maak me wel zorgen over het verkeer, met name in de spits. Men is soms zo druk bezig net voor een ander de rotonde op te rijden dat ik vrees dat de kwetsbare fietser over het hoofd wordt gezien.

 • WuitZ schreef:

  @Hendrik,
  Waarschijnlijk vind je het fantastisch dat het fietspad er ligt, de rotonde ligt er namelijk al veel langer….;-)

 • Hendrik schreef:

  @WuitZ Oh ja. Het is gek om te stellen dat er een rotonde aan een fietspad wordt bijgebouwd: je hebt gelijk :-)

 • Cees schreef:

  Eens met Hagen.

 • preco schreef:

  Fijn dat Breecamp goed bereikbaar is geworden, gemeente maakt nu ook een goede fietsverbinding naar winkelcentrum zandbergen zijn al weg nu nog die rare paaltjes b

 • Cees schreef:

  Een bushalte zou ook wel prettig zijn :)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!