Level Z genomineerd voor participatieprijs

woensdag 16 oktober 2013
Level Z genomineerd voor participatieprijs

Waar veel mensen het woord ‘participatiemaatschappij’ in de afgelopen troonrede voor het eerst hoorden, is dat bij jongerencentrum Level Z al lang een begrip. Een mooie opsteker daarbij is dat de methode van Level Z is genomineerd voor de MOVISIE Participatieprijs 2013.

Onder het motto ‘Meedoen doe je zó!’ hebben 128 jongerenprojecten zich voor de prijs aangemeld en op 16 oktober zijn uit alle inzenden 30 projecten genomineerd, waaronder dus Level-Z.


De jongeren van Level-Z hadden gestemd over de inzending van hun project en na een massaal ‘ja!’, hebben een aantal jongeren de inzending persoonlijk aan de organisatie overhandigd.

Boekpresentatie ABC Methode Level-Z (124)Bij Level Z hebben jongeren zelf de touwtjes in handen, waarbij ze worden ondersteund door een jongerenwerken. Het jongerencentrum werkt met de daar ontwikkelde en vormgegeven ABC-methode. Afgelopen juni werd die methode in boekvorm gepresenteerd. In dat boek is in heldere taal omschreven hoe jongerenparticipatie op een goede manier kan worden vormgegeven.

ABC-methode
Bij de ABC methode staat voor de A voor Actie, de B voor Beslissen en de C voor Communicatie. Kort samengevat: Jongeren kunnen hun eigen ding doen (Actie) en worden daarbij geholpen door een jongerenwerker of andere vrijwilligers. Iedereen mag meebeslissen over alle zaken binnen het jongerencentrum waardoor nieuwe ideeën en activiteiten kunnen ontstaan. En zaken worden open en eerlijk besproken met elkaar (Communicatie).

Participatieprijs
De MOVISIE Participatieprijs bekroont jaarlijks een project dat de participatie van kwetsbare groepen bevordert. MOVISIE zal de beste projecten op allerlei manieren onder de aandacht brengen, zodat meer bedrijven en organisaties geïnspireerd raken en er steeds meer mensen kunnen participeren. In 2013 gaat de MOVISIE Participatieprijs over jongerenparticipatie. Wat is de meerwaarde en kracht van de maatschappelijke inzet van jongeren (12-30 jaar)?

Op 9 november wordt bekend of Level Z de participatieprijs heeft gewonnen. Het winnende project krijgt een geldbedrag van €2.500 en de nummers twee en drie een bedrag van €500. En eeuwige roem natuurlijk. Naast de juryprijs is er dit jaar voor het eerst een publieksprijs. Daarvoor kan vanaf 1 november gestemd worden op de facebookpagina van de organisatie.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!