Politie: Stadshagen kan probleemwijk van de toekomst worden

zaterdag 9 november 2013 21 reacties
Politie: Stadshagen kan probleemwijk van de toekomst worden

De politie maakt zich zorgen over de toekomst van Stadshagen. Volgens het korps kan Stadshagen de probleemwijk van de toekomst worden, gelet op het grote aantal jeugd dat in de wijk woont in relatie tot bestaande voorzieningen. Dat staat in de gebiedsscan Zwolle van de politie, die eerder dit jaar uitkwam. Over het gebrek aan voorzieningen voor de jeugd in de wijk wordt al jarenlang geklaagd, onder meer door de jeugd zelf.

Alarmerend signaal
“We geven steeds vaker het signaal af dat Stadshagen de probleemwijk van de toekomst kan worden worden”, wordt alarmerend gesteld in het rapport. Stadshagen kende in 2012 al een fors aantal probleemgevallen onder de jeugd, zo blijkt uit de gebiedsscan. Van de 7 ‘hinderlijke groepen’ in Zwolle zijn er drie in Stadshagen. Zes jongeren in Werkeren, een zwervende groep door heel Stadshagen met een kern van vier jongeren en liefst 34 jongeren in en rond het winkelcentrum van Stadshagen.

Politiek wakker geschud
Alhoewel de discussie over voorzieningen en activiteiten voor jongeren zich al jarenlang voortsleept, lijkt de Zwolse politiek zich nu langzaam bewust te worden van de groeiende problematiek in de wijk. De VVD en de ChristenUnie dienden vrijdag een motie in om de gemeente te dwingen een visie op de problematiek te ontwikkelen. Deze motie is door de gemeenteraad aangenomen. Jongeren beklagen zich al langer over het gebrek aan voorzieningen, onder meer via reacties op deze site.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!