Politie: Stadshagen kan probleemwijk van de toekomst worden

zaterdag 9 november 2013 21 reacties
Politie: Stadshagen kan probleemwijk van de toekomst worden

De politie maakt zich zorgen over de toekomst van Stadshagen. Volgens het korps kan Stadshagen de probleemwijk van de toekomst worden, gelet op het grote aantal jeugd dat in de wijk woont in relatie tot bestaande voorzieningen. Dat staat in de gebiedsscan Zwolle van de politie, die eerder dit jaar uitkwam. Over het gebrek aan voorzieningen voor de jeugd in de wijk wordt al jarenlang geklaagd, onder meer door de jeugd zelf.

Alarmerend signaal
“We geven steeds vaker het signaal af dat Stadshagen de probleemwijk van de toekomst kan worden worden”, wordt alarmerend gesteld in het rapport. Stadshagen kende in 2012 al een fors aantal probleemgevallen onder de jeugd, zo blijkt uit de gebiedsscan. Van de 7 ‘hinderlijke groepen’ in Zwolle zijn er drie in Stadshagen. Zes jongeren in Werkeren, een zwervende groep door heel Stadshagen met een kern van vier jongeren en liefst 34 jongeren in en rond het winkelcentrum van Stadshagen.

Politiek wakker geschud
Alhoewel de discussie over voorzieningen en activiteiten voor jongeren zich al jarenlang voortsleept, lijkt de Zwolse politiek zich nu langzaam bewust te worden van de groeiende problematiek in de wijk. De VVD en de ChristenUnie dienden vrijdag een motie in om de gemeente te dwingen een visie op de problematiek te ontwikkelen. Deze motie is door de gemeenteraad aangenomen. Jongeren beklagen zich al langer over het gebrek aan voorzieningen, onder meer via reacties op deze site.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

21 reacties op 'Politie: Stadshagen kan probleemwijk van de toekomst worden' »

  • Mona schreef:

    Tja er zijn hier wel heel erg veel kinderen, en daardoor dus ook een behoorlijk aantal jongeren. En daar zitten natuurlijk ook altijd jongelui bij die overlast veroorzaken. Ik ben enieuwd wat de toekomst brengt, ben zelf moeder van twee kinderen van 10 en 4 en dit soort berichten maken me wel wat zenuwachtig. Mijn zoon is erg sportief en lid van de voetbalclub. Mag hopen dat dit nog lang zo mag blijven want dan heeft hij in ieder geval wat te doen. Minstens twee keer per week trainen en een wedstrijd op zaterdag bijvoorbeeld. En tussendoor met vrienden een balletje trappen…..dat doet ie nu al…en hopelijk nog heel lang. En mijn dochtertje zal ik ook zeker aanmoedigen een hobby uit te oefenen. Maar met een boekje in een hoekje en lekker thuis met vrienden spelen mag ook. Ik probeer nu maar ook in de toekomst toch zo veel mogelijk thuis te zijn. Heel veel uren werken is daardoor niet mogelijk maar ik wil zelf dat mijn kinderen weten dat ik er ben, dat ze daardoor ook altijd welkom thuis zijn met hun vrienden en dat ze dus niet vogelvrij zijn en hun gang kunnen gaan. Hoop dat dit er voor zal zorgen dat mijn kinderen geen straathangers worden en niet worden lastig gevallen door straathangers. Ik heb er vroeger altijd al een hekel aan gehad dat jongelui op straat hingen alsof ze dakloos waren, en ik begrijp het nu nog steeds niet. En als het dan maar bij wat hangen bleef maar meestal gaat het gepaard met overlast….en wie weet wat meer voor ongein. Tja we staan als ouders dus allemaal voor een flinke uitdaging denk ik.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!