Biomassacentrale Breecamp-Oost overgenomen door Unica

vrijdag 10 januari 2014 5 reacties
Biomassacentrale Breecamp-Oost overgenomen door Unica

Met ingang van 1 januari 2014 is Breecamp Energie b.v., volledig eigendom van technisch dienstverlener Unica, de nieuwe warmteleverancier in Breecamp-oost. Voorheen was BeGreen Energy, waarvan Unica voor 50% aandeelhouder was, de eigenaar van de biomassacentrale van deze woonwijk in Zwolle.

Unica heeft de biomassacentrale in Breecamp-oost ontworpen, gebouwd en ook de bedrijfsvoering werd achter de schermen al door het bedrijf gevoerd in opdracht van BeGreen. Het verwerven van de volledige exploitatie is daarmee een logische vervolgstap.

Laurens de Lange van Breecamp Energie geeft aan dat er voor de bewoners weinig verandert: “Wij respecteren vanzelfsprekend alle contracten en afspraken, de bewoners krijgen wel een nieuw contactadres. Ook Ista, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de meterstanden en facturering, zal haar diensten blijven leveren.”

Maarten Grooters van BeGreen: “Ik ben tevreden dat dit vooruitstrevende voorbeeld van lokale duurzame energieopwekking wordt voortgezet door Unica. Het is een bevestiging dat houtenergie een belangrijke rol gaat spelen in de vervanging van fossiele brandstoffen”.

“Voor Unica past deze overname in de strategie om lokale duurzame energieprojecten voor een groot aantal jaren te exploiteren”, aldus Laurens de Lange, “het lopende onderzoek naar de werking van de warmte-installaties gaat door en zal antwoorden geven op door de bewoners gestelde vragen” De bewoners van Breecamp-oost worden per e-mail en brief op de hoogte gesteld van deze overname.

Houtenergiecentrale
De energiecentrale in Breecamp-Oost is in april 2013 geopend en wordt gestookt met houtsnippers. Ongeveer één vrachtwagen met houtsnippers per week is nodig om de wijk van de benodigde energie te voorzien. Het hout wordt vanuit de regio aangeleverd, waarbij het voornamelijk gaat om snoeihout. Daarvan is meer dan genoeg beschikbaar in Nederland; momenteel wordt het meeste hout nog geëxporteerd naar Duitsland en Scandinavie, waar meer gebruik wordt gemaakt van houtenergie.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!