Vergunning biomassacentrale Voorst vertraagd

vrijdag 15 november 2019
Vergunning biomassacentrale Voorst vertraagd

De aanvraag voor de biomassacentrale op bedrijventerrein Voorst is niet tijdig ingediend voor het verlenen van subsidie. Hierdoor ontstaat er ruimte voor overleg met omwonenden. Dat meldt verantwoordelijk wethouder Monique Schuttenbeld (Groen Links) naar aanleiding van bezwaren van omwonenden en vragen vanuit de gemeenteraad. Bewoners van Oud-Frankhuis hebben, naast door hen uitgesproken zorgen, de gemeente verzocht om eisen te stellen aan de te bouwen centrale. Deze zou op bedrijventerrein Voorst moeten worden gebouwd, aan de overzijde van het Zwolle-IJsselkanaal, ter hoogte van buurt Frankhuis in Stadshagen.

Inmiddels komen er meer signalen uit heel Frankhuis binnen, waarin zorgen over met name uitstoot en veiligheid worden geuit. ‘Wij hebben in ons beleid opgenomen dat biomassa in de omslagperiode naar duurzame energie een geschikte bron is voor alternatieve energieopwekking. Daarom hebben we de aanvraag direct in behandeling genomen en de vergunningverlening in gang gezet,’ stelt Schuttenbeld. ‘Nu de vergunning nog niet kon worden verleend is er ruimte om de gevoelens uit Frankhuis zorgvuldig te beoordelen en behandelen.’

Schuttenbeld wil met de gemeenteraad naar een vergelijkbare centrale in Balkbrug. Hierbij worden ook de omwonenden uitgenodigd om mee op bezoek te gaan en met de wethouder, de raadsleden en de initiatiefnemer van gedachten te wisselen over hun vragen en zorgen. Hiermee is de bouw van de biomassacentrale niet van de baan. Er is nu wel ruimte voor meer zorgvuldigheid in het proces en aandacht voor de door de bewoners gestelde eisen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!