Nieuwe plannen voor het “Vensterhuis”

vrijdag 17 januari 2014
Nieuwe plannen voor het “Vensterhuis”

Voor veel Stadshagenaren zal het aankondigingsbord voor het Vensterhuis aan de Werkerlaan inmiddels een vertrouwd beeld zijn. Maar de kans is groot dat het binnenkort plaats moet maken voor, jawel: het Vensterhuis. Van de oorspronkelijke plannen is weinig meer over, maar met een nieuw plan moet het er nu toch van komen.

De economische crisis zorgde ervoor dat het oorspronkelijke plan niet gerealiseerd werd, aldus Bertus Jansen van Jansen Vastgoed. De initiatiefnemers van het oude plan uit 2009, waaronder Kinderopvang Eigenwijs, doen ook niet meer mee in de nieuwe plannen.

Strakker en moderner
In het nieuwe plan wordt Omega Zorg de enige ‘bewoner’ van het Vensterhuis. Er moeten 67 appartementen komen voor zowel cliënten als begeleiders. Met de gewijzigde plannen is ook het ontwerp van het gebouw aangepast. Het nieuwe ontwerp is strakker en moderner vormgegeven, geeft Bertus Jansen aan: “het past beter in deze tijd.”

Financiering
Hoewel er nu vergevorderde plannen zijn, blijft het nog even spannend of deze nu wel uitgevoerd kunnen worden. Momenteel wordt geprobeerd de financiering van het project rond te krijgen. Hans Hersevoort van Omega Zorg geeft aan dat eind februari duidelijk moet zijn of de plannen door kunnen gaan. En wie weet, maakt het aankondigingsbord na ruim vier jaar dan toch echt plaats voor wat daarop aangekondigd wordt.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!