Komend jaar geen supermarkt open op zondag

vrijdag 24 januari 2014 20 reacties
Komend jaar geen supermarkt open op zondag

Nog twee keer is de Jumbo in Stadshagen op zondag geopend, daarna blijven de deuren op zondag weer dicht. Wie na 2 februari op zondag boodschappen wil doen, moet uitwijken naar de C1000 in Westenholte, of een andere supermarkt in Zwolle die op zondag open mag.

Eind 2012 heeft de gemeente Zwolle een loting gehouden onder de supermarkten die op zondag hun winkel willen openen. Per stadsdeel mag er één supermarkt open, wat betekent dat er gerouleerd moet worden. In 2013 mocht in Stadshagen/Westenholte de Jumbo open op zondag en in 2014 de C1000 in Westenholte. In 2015 kunnen Stadshagenaren op zondag weer in hun eigen wijk terecht; dan mag de Albert Heijn op zondag open.

Behoefte
Dat veel mensen niet genoeg hebben aan de zes andere dagen, blijkt wel uit de vaak enorme drukte bij de Jumbo op zondag. Het wordt afwachten hoeveel Stadshagenaren straks de moeite nemen om op zondag naar Westenholte te gaan voor hun boodschappen. Op haar Facebookpagina geeft Jumbo Nagelmaeker aan te hopen dat de gemeente na de verkiezingen haar beleid wijzigt, zodat alle supermarkten op zondag open kunnen.

Oneerlijke concurrentie
Eind vorig jaar stuurden de supermarkten in Zwolle een gezamenlijke brief naar de gemeente. Hierin vroegen ze een einde te maken aan de oneerlijke concurrentie die veroorzaakt wordt doordat nu slechts één supermarkt per stadsdeel op zondag open mag. De supermarkten willen graag dat alle winkels op zondag open kunnen. Als voordeel noemen ze dat er extreme drukte wordt voorkomen. Verder zorgt het voor extra werkgelegenheid en hoeven extra aangenomen personeelsleden niet na een jaar al weer op straat worden gezet.

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

20 reacties op 'Komend jaar geen supermarkt open op zondag' »

 • T schreef:

  Gemeente Zwolle wordt wakker! In deze moderne samenleving horen zondagopeningem van supermarkten erbij. De enorme bezoekersaantallen op zondag bij Jumbo Stadshagen getuigd daarvan!
  Open die handel!
  Stimuleerd ook de werkgelegenheid & dus economie!

 • Ineke kramer schreef:

  Toch niet van deze tijd dat de winkels op zondag dicht zijn! Al die overheidsbemoeienis… pfff!

 • Ben Thuis schreef:

  HALLO GEMEENTE ZWOLLE!
  We leven in een 24-uurs economie. Geef toch meer vergunningen af aan winkeliers om op zondag open te mogen zijn.

 • S schreef:

  ik kom dan uit zwolle maar woon nu in zutphen maar daar is elke supermarkt open op zondag.. liddl van 11 tot 17 uur en de jumbo en ah en aldi zijn gewoon open van 12 tot 18 uur.. vind het schandalig dat er nergens anders zo`n regeling treffen ten eerst een betere verkoop voor de supermarkt.. en voor de klant altijd handig want ze zijn altijd wel wat vergeten.. dus gewoon open laten op zondag.. hoe dan ook!!

 • Annet schreef:

  Laat asjeblieft die stomme regels los. Laat winkels het zelf bepalen!!!!

 • Weet ik ook wel schreef:

  Niet te hard roepen dat winkels 24uurs, 7dagen in de week open moeten zijn omdat het goed is voor de economie.

  Vandaag of morgen gaat ook jouw werkgever je vragen of jij op zaterdag en of op zondag van 10:00-17:00uur naar kantoor komt; hoe zou jij dat vinden?

 • mien schreef:

  top, weet ik ook wel!!

 • T schreef:

  @weet ik ook wel
  Ik werk elke zaterdag (eerder ook elke zondag) en dat is echt geen probleem voor werknemers. Je hebt gewoon op andere dagen vrij.

  Zeker ook geen probleem voor studenten die het geweldig vinden om op dit soort dagen te werken!

  En waarom is het wel normaal om op zondag ergens te gaan luchen, dineren of wat dan ook waar horeca personeel aan het werk is! Geen probleem en doodnormaal!

 • Henriette van Eikenhorst schreef:

  Ben het net weet ik ook wel eens. Flauwekul die 24 uurs economie. Alles moet zoals in Amerika. …. Ja dat is ook echt een geweldig voorbeeld….#not

 • Jacqueline Blankvoort schreef:

  wat ik vanmiddag van een collega heb gehoord gaat ah stadshagen wel vaker open op zondag. Hoe vaak precies weet ik niet, maar wel vaker dan 1 keer per maand.

 • Weet ik ook wel schreef:

  @T
  mooi man, dat jij op zaterdag werkt! zolang jij het wel doet, hoef ik dat nog niet. :-) win-win-situatie.

  Misschien moeten wij ervan af stappen, dat alles maar doodnormaal is.

 • m schreef:

  Vind het onzin dat de winkels open zijn op zondag. De mensen die op zondag boodschappen doen zullen dan op een andere dag hun inkopen doen. Zaterdagavond bijv. Lekker dicht laten en genieten van een vrije dag.

 • alfred schuman schreef:

  Schijnbaar dat de gemeente zelf nooit een bezoek heeft gebracht op zondag getuigd hier wel van. Dikke rij als om 16.00 uur de winkel

 • David schreef:

  Hebben de mensen er wel eens over nagedacht dat die extra openingsuren ook betaald moeten worden? De supermarkt verkoopt geen brood meer, de tijden verschuiven alleen maar. En maar klagen met z’n allen dat alles zo duur is geworden…. waarom doen de supers dan wel mee? Concurrentie voordeel. Wij kopen echt niets meer en de kosten blijven maar stijgen. Dom dom dom. Laat de zondag gewoon een rustdag blijven en niet nog zo’n 7e jakkerdag.

 • Alexander schreef:

  Ik denk dat de C1000, met zijn krappe gangpaden en ruimte de drukte op zondag niet zal aankunnen, dat wordt buiten een nummertje trekken.

 • mbreuker schreef:

  of de mensen die nu het hardst blaffen zullen door de week of op zaterdag eens van die luie stoel moeten komen en dan eens de boodschappen gaan doen? PUIK idee vent! ach ik weet het ook wel jullie zijn zo druk dat je savonds niet ff een uurtje hebt om het dan te doen…… Daaaaaaaggg

 • I schreef:

  Lekker de winkels dicht houden op zondag!! We kunnen toch wel 1 dag zonder de winkels! Kom op zeg!

 • Karin schreef:

  op zaterdag middag kan je in de wade een kanon afschieten.Klanten die eerst op zaterdag middag komen komen nu op zondag .Jammer er worden zulke leuke dingen georganiseerd.sneu voor de winkelliers.voor mij geen koopzondag.

 • SPZ schreef:

  Gezien de drukte op zondagen bij de Jumbo blijkt er een behoefte te zijn aan een supermarkt open op zondagen… Ik vind het raar dat de gemeente zich dit kennelijk niet beseft, of hier in ieder geval geen gehoor aan wil geven.

  Op zich heb ik er geen moeite mee dat op zondagen winkels dicht zijn, er is een tijd van werken en een tijd van rust. Maar zoals al meer geschreven, studenten,scholieren e.d. willen over het algemeen best graag op zondag werken. Lekker wat later beginnen en extra toeslag. En het is toch wel makkelijk als je zondags toch wat anders wilt eten dan zaterdags gepland was…

 • jeanine schreef:

  Volgens mij alle supermarkten die vanaf 2 februari open zijn beter dan de Jumbo in Stadshagen, per saldo gaan we er dus alleen maar op vooruit!

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!