Komend jaar geen supermarkt open op zondag

vrijdag 24 januari 2014 20 reacties
Komend jaar geen supermarkt open op zondag

Nog twee keer is de Jumbo in Stadshagen op zondag geopend, daarna blijven de deuren op zondag weer dicht. Wie na 2 februari op zondag boodschappen wil doen, moet uitwijken naar de C1000 in Westenholte, of een andere supermarkt in Zwolle die op zondag open mag.

Eind 2012 heeft de gemeente Zwolle een loting gehouden onder de supermarkten die op zondag hun winkel willen openen. Per stadsdeel mag er één supermarkt open, wat betekent dat er gerouleerd moet worden. In 2013 mocht in Stadshagen/Westenholte de Jumbo open op zondag en in 2014 de C1000 in Westenholte. In 2015 kunnen Stadshagenaren op zondag weer in hun eigen wijk terecht; dan mag de Albert Heijn op zondag open.

Behoefte
Dat veel mensen niet genoeg hebben aan de zes andere dagen, blijkt wel uit de vaak enorme drukte bij de Jumbo op zondag. Het wordt afwachten hoeveel Stadshagenaren straks de moeite nemen om op zondag naar Westenholte te gaan voor hun boodschappen. Op haar Facebookpagina geeft Jumbo Nagelmaeker aan te hopen dat de gemeente na de verkiezingen haar beleid wijzigt, zodat alle supermarkten op zondag open kunnen.

Oneerlijke concurrentie
Eind vorig jaar stuurden de supermarkten in Zwolle een gezamenlijke brief naar de gemeente. Hierin vroegen ze een einde te maken aan de oneerlijke concurrentie die veroorzaakt wordt doordat nu slechts één supermarkt per stadsdeel op zondag open mag. De supermarkten willen graag dat alle winkels op zondag open kunnen. Als voordeel noemen ze dat er extreme drukte wordt voorkomen. Verder zorgt het voor extra werkgelegenheid en hoeven extra aangenomen personeelsleden niet na een jaar al weer op straat worden gezet.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!