Werkzaamheden aan fietsoversteek Twistvlietpad

woensdag 16 april 2014 12 reacties
Werkzaamheden aan fietsoversteek Twistvlietpad

In de avond van 22 april wordt de omstreden fietsoversteek van het Twistvlietpad met de Belvedèrelaan weer aangepakt. De kruising wordt na de werkzaamheden een stopkruising waarbij automobilisten gedwongen worden te stoppen om (brom)fietsers voorrang te verlenen. Ondanks eerdere aanpassingen na ongevallen en klachten zijn er n0g steeds klachten van onveiligheid.

Werkzaamheden
De werkzaamheden worden op 22 april tussen 19.00 en 23.00 uur uitgevoerd. Op het wegdek worden stopstrepen aangebracht en langs de rijbanen worden er stopborden geplaatst. Het verkeer zal weinig last hebben van de werkzaamheden. Het verkeer zal korte tijd opgehouden worden en omgeleid worden via de andere rijbaan.

Ongelukken
Afgelopen jaren is het kruispunt veel in het nieuws geweest door ongelukken tussen fietsers en automobilisten. Vorig jaar is het kruispunt daarom aangepakt door de gemeente, maar het lijkt zijn effect nog niet te hebben bereikt. Daarom wil de gemeente de kruising nu veranderen in een stopkruising.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!