Gelouterde inbreker komt Stadshagen waarschuwen

dinsdag 13 mei 2014
Gelouterde inbreker komt Stadshagen waarschuwen

Oud-inbreker Evert Jansen komt inwoners van Stadshagen op vrijdag 23 mei vertellen wat ze tegen woninginbraken kunnen doen. Hij komt vertellen hoe inbrekers werken en denken, en laat een spreekbeurt altijd vooraf gaan door een bezoek aan de betreffende plaats of wijk.

Evert Jansen weet hoe een inbreker denkt en werkt; hij is het zelf geweest. In de jaren tachtig was dat, toen er zoveel werd ingebroken dat de politie een keurmerk ontwikkelde voor het hang- en sluitwerk op deuren en ramen. Dat maakte het een stuk moeilijker om een huis of bedrijf binnen te dringen, en inderdaad namen de inbraakcijfers geleidelijk af. De laatste jaren is die tendens gekeerd. Het aantal woninginbraken neemt toe, vooral door Oost-Europese bendes die van de open grenzen profiteren.

Wijkschouw
Jansen werkt tegenwoordig voor de Stichting Veiligheid & Preventie. Hij komt vertellen hoe inbrekers werken en denken, en laat een spreekbeurt altijd vooraf gaan door een bezoek aan de betreffende plaats of wijk. Jansen loopt door de wijk, ziet waar het inbrekers makkelijk wordt gemaakt en maakt daar foto’s van. Het kan confronterend zijn om ‘s avonds in een zaaltje een foto van je eigen huis te zien en te horen dat het een peulenschilletje zou zijn geweest om daar in te breken. De combinatie van een wijkschouw en een lezing neemt Jansen ook op vrijdag 23 mei in Stadshagen voor zijn rekening.

Op dezelfde avond presenteren de winkeliersvereniging en de gemeente hun plannen om van het plein voor het Cultuurhuis het bruisende hart van de wijk te maken

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!