Bouw Vensterhuis van start

zondag 14 september 2014
Bouw Vensterhuis  van start

Jarenlang stond er slechts een aankondigingsbord op het stukje kale grond tegenover het bewegingshuis. Nadat de eerste plannen voor het Vensterhuis op niets zijn uitgelopen, is het met een nieuw plan dan toch gelukt. Afgelopen vrijdag is de eerste paal geslagen voor het complex waar 67 appartementen komen en waar wonen en zorg gecombineerd worden.

Een deel van het Vensterhuis wordt straks in gebruik genomen door Omega Zorg. Er komen enkele woongroepen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking in combinatie met een autistische stoornis of het Syndroom van Down. De overige appartementen in het gebouw worden verhuurd, waarbij een deel beschikbaar is voor begeleid zelfstandig wonen. Dit is een combinatie van zorg en zelfstandigheid waarbij bewoners op bepaalde vlakken ondersteuning krijgen en verder volledig zelfstandig functioneren.

StadshagenRun
De StadshagenRun, die in oktober wordt gehouden, heeft als één van de goede doelen dit jaar gekozen voor W.I.Z.-kids, een woonvorm voor zeven jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die straks in het Vensterhuis komt. De opbrengst van de StadshagenRun komt voor een deel ten goede van W.I.Z-kids en gaat daar gebruikt worden voor de aankleding van de tuin.

Het Vensterhuis wordt als het goed gaat opgeleverd in het tweede kwartaal van 2015.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!