Gemeente lijdt 200.000 verlies op Cultuurhuis

vrijdag 26 juni 2015
Gemeente lijdt 200.000 verlies op Cultuurhuis

De gemeente Zwolle lijdt op jaarbasis 200.000 euro verlies op de huur van het Cultuurhuis. De gemeente huurt het pand van Bouwinvest tot 2025. Maar een groot deel van het Cultuurhuis staat leeg en daardoor loopt de gemeente Zwolle op haar beurt flinke huurinkomsten mis.

Leegstand tegengaan
De gemeente wil de leegstand en het fikse huurgat nu tegengaan door maatschappelijke organisaties te huisvesten in het Cultuurhuis. De kans is groot dat het consultatiebureau van de GGD, die nu is gevestigd in het tijdelijke onderkomen aan de Oude Wetering, naar het cultuurhuis verhuisd.

Beter onderkomen consultatiebureau
Dat zou voordelen opleveren voor het consultatiebureau, dat een kwalitatiever onderkomen krijgt in het centrum van Stadshagen en minder huur hoeft de betalen. De gemeente kan met de verhuur van de eerste verdieping van het Cultuurhuis aan het consultatiebureau jaarlijk 85.000 euro aan huur ontvangen. Daarmee lijdt de gemeente nog wel steeds verlies op het Cultuurhuis.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!