Blik, sap- en zuivelpakken mogen bij plastic afval

maandag 5 januari 2015
Blik, sap- en zuivelpakken mogen bij plastic afval

Vanaf 1 januari 2015 mogen blik, sap- en zuivelpakken bij de plastic verpakkingen worden aangeboden. Het is wel belangrijk dat de verpakkingen helemaal leeg zijn. Als u een container heeft voor plastic verpakkingen dan kunt u uw blik, sap- en zuivelpakken daarin aanbieden. Als u gebruik maakt van de speciale zakken voor plastic verpakkingen, dan kunt u vanaf 1 januari hierin ook uw blik, sap- en zuivelpakken aanbieden.

Plastic verpakkingen
De diverse plastic verpakkingen worden in een sorteerfabriek met behulp van diverse technieken gescheiden in verschillende herbruikbare soorten. Daarna gaan de gescheiden plastic verpakkingen naar de eindverwerkers. De eindverwerkers maken er weer nieuwe producten van. Biedt uw plastic verpakkingen leeg aan. Vervuilde plastic verpakkingen zijn minder goed te hergebruiken. Gebruiksvoorwerpen, zoals speelgoed, tuinstoelen of emmers zijn geen huishoudelijke verpakkingen. Deze gebruiksvoorwerpen mogen dan ook niet bij het verpakkingsafval.

Blik
Verpakkingen van blik worden eenmalig gebruikt, maar metaal wordt eindeloos gerecycled. Een oud blik wordt zo weer gebruikt voor bijvoorbeeld nieuwe blikjes. Platmaken van blik zorgt ervoor dat de container of zak minder snel vol is.

Sap- en Zuivelpakken
Sap- en zuivelpakken bevatten diverse stoffen herbruikbare onderdelen: papier, plastic en aluminium. De techniek is nu zo ver dat deze stoffen van elkaar gescheiden kunnen worden. Op deze manier wordt er minder afval verbrand en worden meer grondstoffen hergebruikt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.rova.nl

Handig: de ROVA app
Met de ROVA-app heeft u altijd de actuele inzameldagen bij de hand, kunt u een herinnering instellen, of kunt u de ROVA-plastic zakken bestellen (indien van toepassing). Ook staat er informatie in over de verschillende afvalsoorten die u thuis tegen komt. Met de ROVA-app kunt u uw inzameldagen op elk gewenst moment inzien. Ook staat er informatie in over de verschillende afvalsoorten en wat er gedaan wordt.

iPhone
Voor de iPhone is er de ROVA-app.

Android
Ook voor Android is er de ROVA-app.

Lees meer over:

| | |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!