Ontwikkeling Frankhuis zet door met 30 EnergieNotaNul-woningen

woensdag 14 januari 2015
Ontwikkeling Frankhuis zet door met 30 EnergieNotaNul-woningen

De ontwikkeling van het wijkdeel Frankhuis in Stadshagen lijkt nu echt van de grond te komen. Naast de bouw van de woningen aan het Zwarte Water, wordt er binnenkort ook gestart met de bouw van 30 EnergieNotaNul-woningen aan het Frankhuispark. De huurwoningen worden in opdracht van deltaWonen gebouwd en wekken net zoveel energie op als het verbruik. Hierdoor komt de energierekening uit op nul euro.

EnergieNotaNul-woningen
EnergieNotaNul betekent niet dat er geen energierekening meer op de mat valt, maar dat de energierekening voor het verbruik over een geheel jaar eindigt op nul euro. De woningen wekken namelijk evenveel energie op, als dat ze verbruiken. Dit heeft als gevolg dat er (netto) geen energielasten zijn. (Dit is gebaseerd op normaal gebruik van 2 volwassen en een kind). Sjoerd Quint, adjunct directeur deltaWonen; “Met dit project dragen we bij aan een duurzamere wereld door het beperken van co2-uitstoot, maar ook zorgt dit type woningen voor een lage energienota voor onze huurders. Betaalbaarheid en duurzaamheid gaan hiermee hand in hand!”.

De EnergieNotaNul-woning van VolkerWessels en naar ontwerp van 19 het atelier architecten is een zeer energiezuinige woning met een zeer goed geïsoleerde schil, ventilatie met warmte- terugwinning, een luchtwarmtepomp met vloerverwarming als warmteafgiftebron en een dak vol zonnepanelen.

De woningen die op het zuiden georiënteerd zijn, worden voorzien van een veranda. Deze zorgen voor natuurlijke beschaduwing en worden voorzien van zonnepanelen, waarmee de veranda bijdraagt aan de benodigde energieopwekking. Tevens dragen de veranda’s bij aan het sociale welzijn in de buurt. De woningen worden medio 2015 opgeleverd en zijn voor deltaWonen de eerste EnergieNotaNul-woningen. We lopen hiermee vooruit op geplande energieneutrale nieuwbouw die in 2020 verplicht wordt gesteld en overtreffen deze ambitie ruimschoots.

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!