Zonnige Koningsspelen vol activiteiten

vrijdag 24 april 2015
Zonnige Koningsspelen vol activiteiten

Alle basisschoolkinderen in de wijk deden vandaag mee aan de Koningsspelen van 2015. De dag begon met een gezellig en gezond Koningsontbijt. Bruin en volkoren brood, fruit en drinken. Een feestelijk begin van een stralende dag vol sportieve activiteiten voor de kinderen.

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Elke school mag de Koningsspelen vormgeven naar eigen wensen en mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld spelletjes op het eigen schoolplein spelen of samen met andere scholen een sporttoernooi organiseren bij de sportvereniging in de buurt.

Groepsdoorbrekend
Bij de Krullevaar deden de groepen 1 tot en met 4 spelletjes op het schoolplein, groep 5 en 6 zijn gaan sporten bij de sportvelden van Sportservice en groep 7 en 8 speelden in het Twistvlietpark slagbal en voetbal. Juf Anita en juf Chantal: “We zijn groepsdoorbrekend bezig vandaag. De grotere kinderen helpen de kleintjes, dat is echt leuk om te zien. De sfeer is fantastisch, kinderen zijn lekker ontspannen met elkaar aan het spelen.”

Succes
Ook bij de Wendakker en de Vlieger werden allerlei spelen op het schoolplein gedaan. Kinderen liepen en ronden rond in vrolijke oranje kleuren en hadden zichtbaar veel plezier met elkaar. Bij de Wendakker begeleiden de kinderen van groep 8 de leerlingen van de andere groepen. Volgens ouders en kinderen was het een geslaagde ochtend. Een moeder: “We hebben ook echt mazzel met het weer, heerlijk zonnetje. Dat maakt zo’n dag echt tot een succes!”

Foto: Yvonne Waslander

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!