Petitie zondagsopening supermarkten krijgt genoeg handtekeningen

donderdag 30 juli 2015
Petitie zondagsopening supermarkten krijgt genoeg handtekeningen

De openstelling van de supermarkten op zondag moet weer op de agenda van de gemeenteraad komen, vindt Stadshagenaar Gerrit-Jan Mondria. Sinds 2012 verleent de gemeente Zwolle ieder jaar maximaal 8 supermarkten per jaar een vergunning voor zondagsopenstelling. Mondria is een petitie gestart met als doel dat alle supermarkten open kunnen op zondag. En met succes, de benodigde 500 handtekeningen zijn al ruimschoots binnen.

Vergunning
De gemeente Zwolle verleent sinds 2012 ieder jaar per 1 februari aan maximaal 8 supermarkten een vergunning. Deze supers mogen dan het aankomende jaar de deuren op de zondagmiddag / avond open stellen. De vergunning voor de Spar Mulder aan de Roemer Visscherstraat heeft in dit rijtje een uitzonderingspositie. Deze supermarkt is in het verleden ooit een vergunning voor de zondagopenstelling verleend voor onbepaalde tijd.

Zondagsopening in Stadshagen
Voor Stadshagen betekent het dat door deze manier van vergunningsverlening de Jumbo Nagelmaeker (Stadshagen), AH Stadshagen en de Jumbo Westenholte ieder jaar het stokje van de zondagsopening overgeven. Dit jaar mag de AH Stadshagen zijn deuren op zondag openen.

“Zoals de meesten nu wel weten is de openstelling van de supermarkten een succes, bij sommige supermarkten is het net een attractiepark vlak voor openingstijd qua mensen die staan te wachten. en op Twitter is elke zondag wel te lezen hoe druk het is.” aldus Mondria.

Petitie
Om de openstelling van de supermarkten weer op de agenda van de gemeenteraad te zetten is Mondria een petitie gestart met als doel: alle supermarkten een onbeperkte ontheffing te geven om elke zondag open te zijn. Hiervoor had hij minimaal 500 handtekeningen nodig. Dit aantal is al ruimschoots behaald in twee dagen tijd.

Bekijk hier de petitie.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!