Zwolle vangt tijdelijk meer vluchtelingen op

zondag 13 september 2015
Zwolle vangt tijdelijk meer vluchtelingen op

Zwolle vangt tijdelijk meer vluchtelingen op. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders zaterdag besloten. Er komen maximaal tweehonderd extra vluchtelingen in de noodopvang in de IJsselhallen omdat elders in Nederland nog geen opvang beschikbaar is. Europa heeft te maken met een grote stroom vluchtelingen uit onder meer Syrië. Europese landen proberen de vluchtelingen te verdelen.

Maximaal zeshonderd vluchtelingen
Afgelopen week meldden zich in het aanmeldcentrum Ter Apel ruim drieduizend vluchtelingen. Die worden nu verdeeld over noodlocaties, waaronder in Zwolle. In de IJsselhallen was al plek voor vierhonderd vluchtelingen. Tot en met dinsdag zestien september verblijven er mogelijk tweehonderd mensen meer tot maximaal zeshonderd vluchtelingen, waarvan een deel na dinsdag naar andere verblijven elders in Nederland vertrekt.

Goed overleg
De opvang in de IJsselhallen loopt al vanaf juli dit jaar. De opvang van vluchtelingen verloopt tot nu toe goed, meldt de gemeente Zwolle. Dat komt omdat er onder meer goed overleg is met de omwonenden.

Vluchtelingenstroom
Het aantal vluchtelingen dat de oversteek naar Europa waagt is groter dan verwacht. Verschillende Europese landen hebben zelfs weer tijdelijk grenscontroles ingesteld omdat vluchtelingen lopend de grenzen proberen over te komen. De meeste vluchtelingen willen naar Duitsland, vanwege het milde asielregime.

Asielzoekerscentrum
GroenLinks riep afgelopen week de gemeente Zwolle nog op haast te maken met een mogelijk nieuw asielzoekerscentrum in Zwolle. De gemeente wil hier echter geen haastpunt van maken. Volgens de gemeente wordt er al gekeken naar de mogelijkheden van een eventueel asielzoekerscentrum en komt daar begin oktober meer duidelijkheid over.

Hoe staat Stadshagen tegenover een nominatie voor de komst van een asielzoekerscentrum? Ook al zijn de locaties vooralsnog onduidelijk, in de peiling hieronder kan je aangeven in hoeverre een asielzoekerscentrum welkom is in deze wijk.

Een asielzoekerscentrum is welkom in Stadshagen

  • Nee (83%, 914 stemmen)
  • Ja (14%, 156 stemmen)
  • Geen mening (3%, 28 stemmen)

Aantal stemmen: 1.096

Laden ... Laden ...

 

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!