Pannenkoeken voor vluchtelingen in IJsselhallen

zaterdag 6 december 2014
Pannenkoeken voor vluchtelingen in IJsselhallen

Veel Hollandser kunnen de Syrische vluchtelingen in de IJsselhallen hun verblijf daar niet afsluiten: vanavond eten ze pannenkoeken met stroop, jam en poedersuiker. Georganiseerd vanuit de Fonteinkerk en gebakken door 26 pannenkoekenbakkers.

De afgelopen zes weken kwam er iedere dinsdagmiddag al een groep Syriërs naar de Fonteinkerk: “We vinden het belangrijk om om te zien naar deze mensen die zoveel ellende hebben meegemaakt” vertelt Jeannet Baan, die dit samen met Henri Beekhof heeft georganiseerd. “Toen we hoorden dat het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) ruimtes zocht voor een gezellige middag hebben we dit geregeld.”

Memory
Tussen de 8 en 25 vluchtelingen werden iedere dinsdagmiddag opgehaald door vrijwilligers vanuit de Fontein. In de soosruimte van de kerk konden de vluchtelingen een beetje ontspannen. Samen met een aantal vrijwilligers werd er gedart, tafelvoetbal gespeeld en gesjoeld. “Maar vooral het spelen van memory vonden ze geweldig, zo leerden ze snel Nederlands” zegt Jeannet. Sowieso genoten de vluchtelingen enorm van deze middagen: “Bij het afscheid bleven ze maar bedanken en zwaaien.”

Pannenkoeken
Na de laatste spelletjesmiddag, afgelopen dinsdag, wilden ze graag nog één ding doen voor de Syriers. Samen met Mirjam Kupers heeft Jeannet daarom leden van de Fontein gevraagd om vandaag pannenkoeken te bakken voor de vluchtelingen. Jeannet: “Eerst zouden we zo’n 900 pannenkoeken bakken. Maar omdat de vluchtelingen nu met grote aantallen de IJsselhallen verlaten, is dit aantal teruggebracht naar zo’n 350 pannenkoeken voor de nu nog zo’n 70 vluchtelingen in de IJselhallen.” De pannenkoeken zijn vandaag door 26 mensen uit de Fonteinkerk gebakken en door anderen is voor de stroop, poedersuiker en jam gezorgd.

De pannenkoekenactie is volgens Jeannet enthousiast ontvangen door het COA en ook de dinsdagmiddagen zijn steeds in goed overleg verlopen. Vanuit de Fonteinkerk wordt met veel plezier teruggekeken op de middagen met de Syriërs. Jeannet: “We hopen dat de vluchtelingen nu betere huisvesting zullen krijgen en mogelijk snel een hereniging met hun familie.”

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!