Fontein opent deuren voor Oekraïners

maandag 21 maart 2022
Fontein opent deuren voor Oekraïners

Kerk De Fontein opent de deuren voor ontmoetingen met Oekraïense vluchtelingen. De bedoeling is dat er ruimte is voor onder meer gesprek, wandelingen, activiteiten voor kinderen en meer. De activiteiten worden georganiseerd door studenten van Landstede.

De kerk start met de ontmoetingen vanaf dinsdag 22 maart om tien uur in de ochtend, en wil dit elke week opnieuw doen. Nederland verwacht een grote vluchtelingengolf uit Oekraïne. Ook in Zwolle worden er naar verwachting veel gevluchte mensen verwacht.

Veel vluchtelingen kunnen de eerste dagen zonder asiel aan te vragen onderdak vinden bij kennissen, familie of vluchtelingenonderkomens. Voor velen van hen is de omgeving nieuw en hebben ze huis en haard halsoverkop moeten achterlaten. Een goed gesprek en ontmoetingen zijn voor de Oekraïners daarom belangrijk.

Omdat er vrijwilligers voor de ontmoetingen worden ingezet en er ook lunch wordt georganiseerd, hoopt kerk De Fontein dat zowel Oekraïners als de gastgezinnen zich aanmelden via een formulier. Dat kan hier: https://forms.office.com/r/eHxnhH2P55

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!