Buurt in actie tegen verkeersbesluit Oude Wetering

zaterdag 28 november 2015
Buurt in actie tegen verkeersbesluit Oude Wetering

Het aanpassen van de autoroute naar de tennisbanen van TC’91  in Stadshagen stuit op groot verzet van de buurt. Waar automobilisten nu over de Oude Wetering naar de club rijden, zal dat straks door de wijk Werkerbrink moeten. Dat blijkt uit een brief van de gemeente naar de bewoners. De omwonenden van de tennisvereniging zijn een handtekeningenactie gestart tegen dit verkeersbesluit, omdat zij vrezen voor meer verkeersdrukte door hun wijkdeel.

Oude Wetering autoluw
De Oude Wetering is drukke fietsverbinding door de wijk. De gemeente wil van de Oud Wetering een fietsstraat maken met verkeersbelemmering bij de volkstuinen. De toegang tot het parkeerterrein van de tennisvereniging zal in de nieuwe situatie via de Schuilenburgstraat en de Vrieswijkstraat lopen en niet meer vanaf de Oude Wetering.

“Dit houdt in dat het autoverkeer nu via de Benthuislaan en vervolgens via de Schuilenburgstraat, Schoonhetenstraat, Wittensteinstraat en/of de Vechterweerdstraat wordt geleid”, zegt bewoner Erwin Jansen tegenover StadshagenNieuws. “Ook zal er in geval van een evenement of een activiteit bij de tennisclub in onze straten geparkeerd gaan worden mocht dit niet meer mogelijk zijn op eigen terrein, wat weer zal leiden tot extra parkeerdruk.”

Handtekeningenactie tegen aanpassing
handetekeningen oude weteringDe omwonenden van de tennisvereniging zijn nu een handtekeningenactie gestart tegen deze verkeersaanpassing. De omwonenden vrezen meer drukte in hun woonstraten en onveilige situaties voor hun spelende kinderen. Inmiddels hebben zij al 110 handtekeningen verzameld, blijkt uit de foto die Stadshagennieuws ontving. Deze werden vrijdag aan de gemeente overhandigd.

Veiligheid kinderen op straat
“Het meest gehoorde argument van de bewoners is dat men verbaast is dat de gemeente Zwolle het belang van een fietsverbinding zwaarder laat wegen dan de veiligheid van jonge, spelende kinderen in een woonwijk”, aldus Jansen. “”Er zijn veel jonge gezinnen in de wijk met jonge kinderen. Zoals op meerdere plekken in Stadshagen is de snelheid van het autoverkeer nu ook al een punt van zorg en wij zijn bang dat dit in de toekomst dus verergert. Onze kinderen kunnen nu nog in relatieve rust buiten spelen aangezien de het meeste verkeer in de straten bestemmingsverkeer is. Dit gaat straks hoe dan ook veranderen.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!