Gastouderopvang goed alternatief voor crèche

zaterdag 13 november 2010

-Advertorial-
TisKidz: Kinderopvang bemiddeling & begeleidingDoor de grote druk op kinderopvang in Stadshagen, kijken veel ouders naar alternatieven. Daarbij wint gastouderopvang sterk aan populariteit. Niet alleen om de steeds verder oplopende kosten van de crèche, maar ook door de flexibele, kleinschalige en huiselijke vorm van gastouderopvang. Onlangs is TisKidz van start gegaan in Zwolle met bemiddelen en begeleiden van gastouders en vraagouders.

Opvang van kinderen bij een gastouder thuis is kleinschalig, waarbij kinderen meedraaien in het gezin. Vooral jonge kinderen hebben baat bij opvang in huishoudelijke kring, doordat ze veel minder prikkels te verwerken krijgen dan in een kinderdagverblijf. Veel ouders kiezen ook voor gastouderopvang omdat het flexibeler is dan standaard opvang bij een crèche. Bijvoorbeeld ouders die ’s ochtends heel vroeg beginnen of juist ’s avonds nog doorwerken, kan de flexibiliteit van gastouderopvang uitkomst bieden.

TisKidz is in 2006 begonnen in Steenwijk en breidt haar diensten nu uit naar diverse plaatsen in Noord-Nederland, waaronder nu dus ook in Zwolle. Gastouders worden door TisKidz begeleid en krijgen diverse cursussen, waaronder kinder-EHBO. Vraagouders krijgen ondersteuning bij het regelen van subsidieaanvraag en belastingzaken. Naast gastouderbemiddeling kan TisKidz ook PGB-hulpverlening bieden, speciaal voor kinderen met een uitdaging.

Net als bij de crèche is bij gastouderopvang de kinderopvangtoeslag geldig. In 2012 wil de overheid nog eens 310 miljoen euro bezuinigen op de kinderopvang. Naar verwachting wordt opvang via de crèche dan opnieuw duurder, wat gastouderopvang ook financieel extra aantrekkelijk maakt. Gastouderopvang kan via TisKidz geregeld worden voor € 5,65 per uur en € 5 per uur voor ieder volgend kind. Bovendien worden alleen de daadwerkelijk afgenomen uren in rekening gebracht.

Ouders in Stadshagen die op zoek zijn naar gastouderopvang, kunnen voor bemiddeling terecht bij TisKidz. Ook gezinnen die zelf belangstelling hebben om gastouder te worden kunnen contact opnemen.  Kijk voor meer informatie op www.tiskidz.nl of bel: 06 3485 2377.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!