Snel tweede weg naar Breecamp-Oost

Er komt een nieuwe ontsluitingsweg van Breecamp naar de rotonde van de Stadshagenallee. De komst van deze weg is een grote overwinning voor de inwoners van het wijkdeel Breecamp-Oost, dat recent een petitie hield voor deze extra ontsluitingsweg. De inwoners maakten zich grote zorgen over het toenemende verkeer in de wijk door de komst van een nieuwe school aan de Oude Wetering.

Besluit voor versnelde aanleg
Het College van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 15 maart besloten dat deze tweede ontsluitingsweg er versneld moet komen. De nieuwe weg tussen Breecamp en de rotonde van de Stadshagenallee moet er begin volgende jaar liggen. Die extra route zorgt ervoor dat verkeer sneller de nieuwe buurt in en uit komt, en dat de bestaande weg Eli Heimanslaan minder druk is.

Nieuwe weg
De nieuwe ontsluiting van Breecamp-Oost sluit aan op de rotonde die nu al in de Milligerlaan ligt. Het besluit tot versnelde aanleg is genomen na overleg van de gemeente met bewoners en de directeuren van de brede school in dit gebied. Onder meer de groei van de nieuwe brede school (De Boxem en de Paperclip) leidt naar verwachting tot meer autoverkeer, waardoor een extra ontsluiting van de buurt nodig is. De versnelde ontsluiting van de nieuwe buurt heeft meer voordelen. Het bouwverkeer kan van de nieuwe route gebruik maken, waardoor bewoners- en bouwverkeer in Breecamp-Oost beter gescheiden wordt. Ook voor nood- en hulpdiensten is een extra route gunstig.

Breecamp ontsluiting