Schoolkinderen bouwen ‘Wilgenburcht’ Park De Stadshoeve (foto’s)

woensdag 6 april 2016
Schoolkinderen bouwen ‘Wilgenburcht’ Park De Stadshoeve (foto’s)

Het eerste onderdeel van Park de Stadshoeve is in aanbouw: op woensdagochtend 6 april gaven wijkwethouder René de Heer en ambassadeur Avontuurlijk Spelen Stein den Hartog het startsein voor de bouw van de ‘Wilgenburcht’. Het gevlochten bouwwerk van levende wilgen wordt de komende twee weken door de kinderen van de scholen in Stadshagen zélf gebouwd op Eiland Werkeren.

wilgenburchtDe Wilgenburcht
De Wilgenburcht, naar idee van onze jonge bewoner Stein den Hartog, vormt een onderdeel van het totale project Avontuurlijk Spelen van Park De Stadshoeve. Het Park De Stadshoeve aan de Oude Wetering krijgt straks een nieuw ontmoetingsgebouw met daar omheen de dierenweide, educatieve tuinen én avontuurlijk spelen.

Met de start van de bouw van de ‘Wilgenburcht’, die wordt gebouwd op de fundamenten van het nooit afgeronde kunstwerk,  wordt het eerste onderdeel van Park De Stadshoeve zichtbaar. Het stervormige fundament, gesitueerd op het Eiland Werkeren wordt omgetoverd tot een kunstzinnig speeltuig. Met behulp van levende wilgen zullen van de zes ‘armen’ van het fundament tunnels worden gemaakt. Het midden van het bouwwerk wordt een uitkijktoren.

Uniek project voor en door kinderen van Stadshagense scholen
Uniek aan deze fase is dat leerlingen van basisscholen uit de wijk kunnen bijdragen aan de bouw ervan. De kinderen van groep 5,6,7 van de scholen De Schatkamer, De Zevensprong, De Wendakker, De Vlieger en Het Festival gaan de komende twee weken om de beurt één van de wilgentunnels vlechten onder begeleiding van The Greenman Project uit Dalfsen.

Woensdagochtend was het de eer aan de kinderen van De Schatkamer, de school van Stein, om de eerste wilgen te vlechten. Elke school bouwt en adopteert één ‘arm’ van de Wilgenburcht en mogen de ‘arm’ een naam geven. Voor de kinderen is het niet alleen educatief om te leren vlechten met wilgen, maar ook enorm leuk om je eigen speelplek te maken.

Fotograaf: Aernout Jacobs

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!