Banken en trekpontje aanwinsten voor De Stadshoeve

dinsdag 21 januari 2020
Banken en trekpontje aanwinsten voor De Stadshoeve

Park de Stadshoeve heeft er recent enkele nieuwe voorzieningen bij. De Zwolse stichting De Gasthuizen schonk drie nieuwe houten banken. De ING-bank gaf, samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta, een gift voor het realiseren van een trekpontje. Park de Stadshoeve opende in 2017 haar poorten voor bezoekers en bewoners van Stadshagen. Het is een ontmoetingscentrum met een kinderboerderij, veel speelgelegenheden, waaronder het uitnodigende speelkasteel en een bistro met vergadermogelijkheden.

Stinchting De Gasthuizen geeft steun aan projecten die voor Zwolse senioren bestemd zijn. Bij het speelkasteel komen veel ouders en opa’s en oma’s met hun (klein)kinderen en die kunnen nu zittend genieten van hun spelende kroost. Het houtmateriaal van de banken past goed bij de natuurlijke uitstraling van het speelkasteel.

Met het trekpontje kunnen kinderen en (groot)ouders nu zonder omlopen over de gracht naar het kasteel komen. De bediening is eenvoudig en met een beetje trekkracht komen bezoekers zonder natte voeten aan de overkant. Het pontje is mede mogelijk gemaakt door een gift uit het ING Nederland Fonds, dat onder het motto ‘Help Nederland vooruit’ buurtinitiatieven mogelijk maakt.

Park de Stadshoeve en de bistro met dezelfde naam zijn verschillende grootheden. Het park is afhankelijk van de donaties van Vrienden van De Stadshoeve en de bistro wordt gerund door een zelfstandige ondernemer. Omdat de gemeentelijke subsidie voor het park over enige tijd afloopt werft de stichting nieuwe Vrienden om het park draaiende te houden.

Voor meer informatie kijk op parkdestadshoeve.nl, waar men zich ook kan aanmelden als Vriend.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!