Leerlingen Bouwkunde bouwen vier dijkwoningen Frankhuis

woensdag 13 april 2016
Leerlingen Bouwkunde bouwen vier dijkwoningen Frankhuis

Leren bouwen in de praktijk 2.0; voor de bouwkunde studenten van Deltion College gaat dit letterlijk gebeuren. De studenten gaan de komende maanden bouwen aan vier dijkwoningen in Frankhuis. Bouwcombinatie Stadshagen en woningbouwcorporatie deltaWonen bieden zo de kans om jonge vakmensen goed op te leiden in de bouw.

De leerlingen, gemiddeld tussen de 16 en 20 jaar leren met het bouwen van de vier sociale huurwoningen diverse expertises zoals timmeren, metselen en tegelzetten. Zij gaan in kleine groepjes aan het werk bij de woningen. In combinatie met excursies naar bijvoorbeeld kozijnen- en binnendeurenfabrieken ontstaat er een hoogwaardig en kwalitatief lesprogramma.

De woningen
Op de bouwlocatie Frankhuis Noord bouwen de leerlingen aan vier zogenaamde dijkwoningen. Deze woningen hebben een badkamer en slaapkamer op de begane grond en een woonkamer en keuken op de eerste verdieping. Het gaat hier om kleinere woningen voor 1 á 2 personen. De woningen worden gebouwd tussen april 2016 en maart 2017. John Haverkort, voorzitter Bouwcombinatie Stadshagen: “Uiteraard gebeurt alles onder streng toezicht. Als bouwende partij zijn en blijven we verantwoordelijk voor het eindresultaat. Hierbij zijn kwaliteit en veiligheid de belangrijkste criteria.”

 

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!