Haagpad wordt educatief voetpad

donderdag 21 april 2016
Haagpad wordt educatief voetpad

Op 23 april opent wethouder Jan Brink (Onderwijs & Cultuur) een educatief voetpad op de Tippe. Middenin de stad kunnen kinderen en hun ouders vanaf die dag van alles wijzer worden over de natuur.

Waarom is de paardenbloem geen onkruid? En wat gebeurt er met het landschap als je de natuur haar gang laat gang? En hoe kun je zien of koeien vriendinnen zijn? UwStadsboer geeft antwoord op die vragen in het educatieve Haagpad. Tegelijk kun je natuurlijk gewoon van de ontluikende natuur genieten. Het kunstwerk van Zwols houtkunstenaar Edward Otten laat je nadenken over dromen, durven en doen. De Zwolse bijenteeltvereniging hebben een bijenstal gebouwd op de Tippe en geven die middag uitleg over het leven van de bij.

Wethouder Jan Brink zal deze educatieve en artistieke upgrade van het vorig jaar geopende Haagpad openen. En dat niet alleen: hij laat ook de koeien los. Vanaf 23 april grazen de dames weer op de Tippe.

Het educatieve Haagpad is een initiatief van UwStadsboer BV en is in samenwerking met studenten en docenten van CAH Vilentum tot stand gekomen. Ook de Zwolse Bijenteeltvereniging heeft haar steentje bijgedragen. UwStadsboer BV wil de verbinding tussen stad en land herstellen en gelooft dat educatie en kennis een belangrijke schakel daarin zijn.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!