Zalkerveer weer in de vaart

woensdag 10 april 2019
Zalkerveer weer in de vaart

De fiets- en voetverbinding over de IJssel bij Zalk, het Zalkerveer, is sinds vorige week weer in de vaart. Het veer verbindt Zalk met ’s Heerenbroek en Stadshagen.

De vaarverbinding is een belangrijke schakel in de toeristisch-recreatieve fietsvoorzieningen rond de IJssel. Het veer is een project voor en door mensen met een verstandelijke beperking en wordt gerund door de Stichting Philadelphia Zorg. Naast het Zalkerveer is ook het aan Zwolse zijde gelegen Theehuis een project van deze stichting.

Naast het Zalkerveer gaat er in de omgeving van Zwolle nog een veer heen en weer over de IJssel, het Kleine Veer, dat Hattem verbindt met het zuidelijke deel van Zwolle. Dit veer vaart vanaf 27 april. Een derde veer in het buitengebied van Zwolle is het Haersterveer, een handgetrokken kabelpontje over de Vecht, dat Zwolle tussen eind april en 1 oktober verbindt met Haerst.

Het Zalkerveer vaart heen en weer in de gevaarlijkste bocht van de IJssel: de rivier maakt hier een draai van meer dan 90 graden. Er is geen dienstregeling, er wordt gevaren op afroep. Het veer is behalve voor (brom)fietsers en voetgangers ook toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels.

Een overtocht kost € 1,20, al dan niet met vervoermiddel

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!