Helft bomen Klokkengieterlaan wordt gekapt

woensdag 12 juni 2019
Helft bomen Klokkengieterlaan wordt gekapt

De discussie over het al dan niet kappen van bomen aan de Klokkengieterlaan is ten einde. Na een grondig onderzoek concludeert de gemeente dat het noodzakelijk is twee rijen bomen in deze straat om te zagen. Een deel van de bewoners klaagt al langer over veel schaduw, overlast van vallende bladeren en beperkt werkende zonnepanelen. Kappen heeft voor hen de voorkeur. Een even groot deel van de aanwonenden is gehecht geraakt aan de fraaie laanstructuur en wil de zilveresdoorns graag behouden.

Begin mei werd tijdens een bewonersbijeenkomst inzicht gegeven in de beweegredenen van de gemeente om een deel van de bomen om te zagen. Afgelopen week ontvingen de betrokkenen een uitvoerige brief, waarin nog eens uit de doeken wordt gedaan waarom de twee rijen esdoorns langs de woningen niet langer gehandhaafd kunnen worden. Op termijn is er namelijk geen plaats voor twee rijen bomen, die steeds meer in elkaar gaan groeien. Ze gaan als het ware met elkaar concurreren en krijgen onder- en bovengronds onvoldoende groeimogelijkheden. Ook ontstaan steeds meer risico’s voor wortelopdruk in tuinen en onveilige situaties.

De gemeente kiest er voor nu in te grijpen om zo de groeikansen voor de overblijvende esdoorns te garanderen. De kap zal in de winterperiode van 2019-2020 plaatsvinden. Aan de betrokkenen is toegezegd dat de inrichting van de straat na de kap samen met hen zal worden vormgegeven. Ook mogen de bewoners meedenken over mogelijk hergebruik van het hout. Het is afwachten of de Klokkengieterlaan trendsettend zal zijn voor meer discussies over de bomenstructuur in Schoonhorst, de eerste woonbuurt van Stadshagen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!