Markant gebouw Klokkengieterlaan officieel geopend

donderdag 27 september 2012

Bron: www.groothuisbouwgroep.nl

Afgelopen week is het nieuwe appartementengebouw ‘De Klokkengieter’ aan de Klokkengieterlaan van Woningstichting SWZ officieel geopend. Het kleurrijke pand is gebouwd voor de JP van den Bent Stichting voor mensen met  een verstandelijke beperking. Aan de uitstraling van het gebouw is niet te zien dat het om een woonzorggebouw gaat, maar voegt het zich erg goed in de omliggende  bebouwing van basisschool De Sprankel en het jongerencentrum Level Z. Bij de opening is een kunstwerk van kunstenares Marit Otte onthuld, dat een prominente plek in de entreehal zal krijgen.

De trotse bewoners
De bewoners van het kleurrijke pand zijn cliënten van de JP van den Bent Stichting (mensen met een verstandelijke beperking). Zij hebben de opening aangegrepen om de direct omwonenden met veel trots hun nieuwe woning te laten zien. De nieuwe appartementen worden sinds april bewoond en de bewoners hebben even de tijd genomen om te wennen aan de nieuwe woonsituatie. Bij de start van de bouw een jaar geleden hebben de bewoners allemaal een eigen kunstwerkje gemaakt. Kunstenares Marit Otto heeft hiervan weer één nieuw kunstwerk gecreëerd. Dit kunstwerk krijgt een opvallende plek in de hal.

Kunstwerk van kunstenares Marit Otte

Het ontwerp
In het complex zijn 17 appartementen en 2 gezamenlijke ruimten. Groothuis uit Genemuiden heeft dit woonzorgcomplex gebouwd en architectenbureau 19 het atelier uit Zwolle heeft het markante gebouw ontworpen. Het heeft een stenen kopgevel, een transparant glazen trappenhuis en de rechte vleugel bevat panelen in verschillende tinten groen. Het complex past heel goed bij de gebouwen in de directe omgeving, zoals basisschool De Sprankel en Jongerencentrum Level Z.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!