Speelkasteel Stadshoeve slachtoffer van vandalisme

woensdag 22 mei 2019
Speelkasteel Stadshoeve slachtoffer van vandalisme

Veel kinderen uit Stadshagen weten sinds eind vorig jaar het nieuwe speelkasteel op Park de Stadshoeve goed te vinden. Helaas geldt dat ook voor vandalen: regelmatig wordt het speelkasteel beklad en bekrast. Afgelopen week werd het dieptepunt bereikt toen er hakenkruizen in het hout zijn gebrand.

De eigenaar, stichting de Stadshoeve, is daar logischerwijs erg van geschrokken. “Het zal ons veel moeite kosten om dit te verwijderen, als dat al mogelijk is. Het is jammer dat er, door een kleine groep, niet respectvol met dit mooie speelkasteel wordt omgegaan,” zo melden ze op Facebook.

Het Speelkasteel Werkeren werd in november geopend en is sindsdien een geliefd speelobject voor kinderen van 5-12 jaar. Naast spelen en ravotten op de torens, trappen en de binnenplaats, kunnen ze bovendien spelenderwijs leren over de lokale geschiedenis. Het speelkasteel is ontworpen en gebouwd door het atelier Robuuste Basis uit Kampen. Een uitgebreid interview met de ontwerper is te lezen in het StadshagenNieuws magazine van maart 2019.

Wanneer de herstelwerkzaamheden plaatsvinden en of er maatregelen genomen worden, is nog niet bekend.

Foto: Stichting de Stadshoeve

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!