Toenemend protest tegen bebouwen speelterrein

vrijdag 12 juli 2019
Toenemend protest tegen bebouwen speelterrein

Er zijn vergevorderde plannen voor de bouw van een tehuis voor dementerenden op een terrein aan de Zandzegge in Stadshagen. Het stuk grond is tijdelijk ingericht als trapveldje en wordt intensief gebruikt door de beide aangrenzende basisscholen De Vlieger en De Kopakker. Nu de initiatiefnemer van het zorgcomplex, Het Gastenhuis, onlangs een bouwaanvraag indiende, neemt het protest tegen het opofferen van het speelterrein steeds meer toe.

Dit voorjaar maakte StadshagenNieuws al melding van de plannen van Het Gastenhuis, naar aanleiding van een informatiebijeenkomst voor de buurt. Dit bericht leidde op Facebook tot behoorlijk wat protesten, omdat het terrein het enige speelveldje in de buurt is. Nu het bouwplan er ligt komt er vanuit met name de scholen steeds meer verzet. Eén van de leerlingen, Emma Meijer (10), schreef een boze brief aan de burgemeester, zo meldt De Stentor. De directies van beide scholen ondersteunen haar actie.

Het ziet er naar uit dat de protesten weinig zullen uithalen. Een woordvoerder van de gemeente laat via De Stentor weten dat het altijd de bedoeling is geweest dat het gewraakte terrein bebouwd zou worden. Door de crisis is het echter lange tijd niet benut, maar het bestemmingsplan staat bebouwing toe. Wel biedt de gemeente enige ruimte voor een alternatief. ‘Samen met de buurt gaan we na de zomervakantie kijken hoe we de speelplekken aan de Bermzegge kunnen opknappen en inrichten’, aldus de gemeentelijke woordvoerder in De Stentor.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!