Nieuw (t)huis voor mensen met dementie in Stadshagen

zaterdag 12 december 2020
Nieuw (t)huis voor mensen met dementie in Stadshagen

In het najaar van 2021 opent Gastenhuis Zwolle zijn deuren voor mensen met dementie. Aan de Werkerenlaan worden 20 appartementen gebouwd om op een kleinschalige manier zorg te bieden aan dementerenden.

Het Gastenhuis is een zorgconcept wat inmiddels op 16 plaatsen in Nederland is opgezet. Naast de eigen appartementen zijn er ook gezamenlijke ruimtes en wordt er met en voor elkaar gekookt. Een echtpaar, dat zelf naast de locatie gaat wonen, heeft de leiding van het Gastenhuis. Zo ontstaat er een nieuwe vorm van samen leven.

Het idee achter het Gastenhuis is dat, ondanks (of misschien wel dankzij) de benodigde zorg, de bewoners een zo normaal mogelijk leven leiden. Niet als patiënt, maar als bewoner en buurman/buurvrouw voor de medebewoners.

De bewoners worden straks ondersteunt door een vast team van ongeveer 25 medewerkers. In januari start de werving van de medewerkers en ook mensen die geïnteresseerd zijn om hier te gaan wonen, kunnen al informatie opvragen of zich aanmelden. Op www.hetgastenhuis.nl staat meer informatie.Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!