Gemeenteraad wil buslijn 1 langs station Stadshagen

woensdag 19 juni 2019
Gemeenteraad wil buslijn 1 langs station Stadshagen

Naar verwachting zal station Stadshagen in december definitief open gaan. Maar dan is deze stopplaats voorlopig niet per bus bereikbaar. De Zwolse gemeenteraad is van mening dat de aantrekkelijkheid van het station wordt vergroot als lijn 1 daar een halte krijgt. Zwolle gaat echter niet zelf over de stadsdienst en is afhankelijk van de goede wil van de provincie Overijssel. Om daar meer druk te zetten nam de raad afgelopen maandag een motie aan waarin richting provincie wordt aangedrongen op tijdige opneming van het station in de route van buslijn 1.

Station Stadshagen was bij wijze van proef twee weken opengesteld. Wie de berichten op social media volgt kan concluderen dat veel mensen blij zijn als het station in december definitief open gaat. Belangrijke klacht die geuit wordt is de krapte in de overstaptijden op station Zwolle. De evaluatie van de proef laat echter nog lang op zich wachten: Overijssel gaat deze pas in februari 2020 houden. En dat duurt volgens de indiener van de motie, raadslid Arjan Spaans (CDA), veel te lang en met hem de voltallige gemeenteraad.

Spaans constateert in zijn motie dat de afstand tot het station, vanaf de dichtstbijzijnde halte van lijn 1, 400 meter is. Dat zorgt er voor dat reizigers, voor wie dit te ver is, straks gedwongen worden om een alternatieve oplossing te bedenken. Of met de bus naar station centrum moeten rijden of de auto pakken. De raad realiseert zich dat dit onwenselijk is en trekt met het signaal bij de provincie aan de bel.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!