Winnend skatebaanontwerp gerealiseerd

donderdag 6 januari 2011 3 reacties

De nieuwe skatebaan in Stadshagen, waarvan het ontwerp masaal door de Zwolse jongeren is gekozen, aan de Eerdenlaan in Stadshagen is klaar voor gebruik. Zwolse skaters tussen 12 en 18 jaar konden van 12 juli t/m 29 augustus 2010 hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen voor de nieuwe inrichting van de skatebaan. Met 55% van de stemmen was ontwerp C de grote winnaar van de verkiezing. Nu, maanden later, is het ontwerp gerealiseerd en kunnen de Zwolse skaters hun kunsten laten zien.

De skaters waren het met elkaar eens, dit ontwerp brengt volgens de skaters veel combinaties, variatie en snelheid. De meest aangegeven argumenten waarom jongeren op ontwerp C hebben gestemd zijn: “de combinaties en gevarieerde baan bieden veel mogelijkheden en maken de baan uitdagender”, “je kunt er goed snelheid maken en trics doen”, “leuk voor zowel street als parkskaters en ook BMX”, “geschikt voor lange routes”. Daarnaast kreeg de gemeente advies van de jongeren om een bankje en prullenbak te plaatsen. De skatebaan is klaar voor gebruik en ligt in het park De Oude Wetering, één van de drie parken die Stadshagen rijk is.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!