Leerlingen De Vlieger halen met flashmob op Radio 538 ruim €2800 op voor Voedselbank

Basisschool De Vlieger 2 uit Stadshagen heeft woensdagochtend live op Radio 538 een flashmob gedaan, waarmee ze ruim 2800 euro sponsorgeld hebben ingezameld door de Voedselbank. De actie zou eigenlijk met alle leerlingen op het schoolplein plaatsvinden, maar door de lockdown was dat niet mogelijk. In plaats daarvan dansten alle kinderen thuis voor de tv, met live beelden vanuit school op Radio 538 en SBS6.

Het radiostation voert deze week actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Voedselbank. KBS ‘De Vlieger 2’ organiseerde een inzamelactie, waarbij leerlingen zich konden laten sponsoren om een flashmob op het lied Jerusalema te dansen.Vanwege de lockdown gebeurde dat woensdagochtend vanuit huis. Vele leerlingen zaten voor de tv, waar de actie live uitgezonden werd op TV 538 en SBS6. Directeur John Berendsen kwam rond 11.10 in de uitzending en vertelde enthousiast dat de actie ruim 2800 euro heeft opgebracht.

Met de hal van de school live in beeld, werd de flashmob gedanst door de aanwezige leraren en een handjevol kinderen die voor noodopvang op school aanwezig waren. Samen met alle kinderen thuis werd enthousiast gedanst op ‘Jerusalema’ en zo het mooie bedrag voor de Voedselbank bijeen gebracht.

Deze actie steunen?
Doneren kan nog steeds: kijk op missie538.nl