De Wendakker zamelt in voor Oekraïne

woensdag 9 maart 2022
De Wendakker zamelt in voor Oekraïne

Het begon vrijdagmiddag met een oproep in de klassenapp van groep 5 van CBS De Wendakker, en eindigde dinsdagmiddag met 10 containers vol goederen voor Oekraïne. 130 ‘big shoppers’ gevuld met kleding, knuffels, luiers, tandpasta, maandverband en nog veel meer: vol enthousiasme ingezameld om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen.

De vader van Yara Ringnalda is chauffeur bij PostNL en kreeg een oproep om als PostNL-collega’s in actie te komen: deze week gaat een aantal vrachtwagens met goederen naar de Pools-Oekraïense grens. Het verzoek om goederen in te zamelen deelden de ouders van Yara in de klassenapp van hun dochter, en die oproep werd later met de hele school gedeeld. 

Het resultaat mocht er zijn: in een paar dagen tijd werden enorm veel tassen gevuld en naar de school gebracht. De Hema, Interoys en Ter Stal uit Winkelcentrum Stadshagen doneerden big shoppers zodat de goederen goed verpakt konden worden voordat ze op transport gingen. 

Dinsdagmiddag kwam een vrachtwagen van PostNL de ingezamelde goederen ophalen en konden er tien rolcontainers gevuld worden. Woensdag zijn zes vrachtwagens van PostNL vertrokken naar de Pools-Oekraïense grens, met onder andere de door De Wendakker ingezamelde goederen.

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!