Kinderen in de weer met inzameling kerstbomen

woensdag 6 januari 2021
Kinderen in de weer met inzameling kerstbomen

Vandaag en volgende week woensdag worden honderden kerstbomen door de wijk gesleept. Vele kinderen zijn, vaak samen met ouders, op pad om de bomen in te zamelen. Een welkome afleiding met al dat thuiswerken. Vandaag en volgende week woensdag zijn kinderen en hun ouders op verschillende plekken in Stadshagen actief. Ze zamelen de kerstbomen in voor 20 cent en een keer gratis zwemmen.

Voor elke ingeleverde boom ontvangen de kinderen 20 cent en een stempel op de stempelkaart. Bij 10 stempels ontvangen ze een kaartje voor een keer gratis zwemmen in zwembad de Vrolijkheid. Medewerkers van de ROVA staan klaar om de kerstbomen in ontvangst te nemen. Hierbij houden ze rekening met de 1,5 meter afstand.

In twee uur tijd waren er bij het inzamelpunt aan de Frankhuizerallee al bijna 500 bomen ingeleverd, veel meer dan voorgaande jaren, aldus een Rova-medewerker. De verwachting is dat in Stadshagen zo’n 2500 bomen worden verzameld. In Rouveen wordt van de kerstbomen compost gemaakt voor de plantsoenen in de omgeving. In heel Zwolle worden zo’n 10.000 bomen verzameld.

Volgende week woensdag 13 januari is het tweede en laatste inlevermoment, ook dan kunnen de bomen van 13.00 uur – 16.00 uur worden ingeleverd. Voor de locaties waar de kerstbomen worden verzameld verwijzen we u door naar het vorige artikel:

Inzamelingsactie oude kerstbomen in Stadshagen

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!