Prijs particuliere huurwoning 26,1% toegenomen

woensdag 11 augustus 2010

hurenDe prijs van particuliere huurwoningen in Zwolle is met 26,1 % fors gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit eigen onderzoek van de particuliere woningverhuurder Direct Wonen.  In het onderzoek vergeleek Direct Wonen de gemiddelde huurprijs van de woningen van dit jaar ten opzichte van vorig jaar. Ook in de wijk Stadshagen zijn veel particuliere huurwoningen te vinden, welke verhuurd worden door verschillende makelaars in Zwolle. Deze vorm van verhuur wordt in door veel (nieuwe) bewoners van Stadshagen gebruikt als tijdelijke overbrugging naar een nieuwe woning. 

Gemiddelde prijsstijging Zwolle
De forse prijsstijging van 26,1 % concludeert Direct Wonen, een bemiddelaar van woonruimte in het duurdere segment, na eigen onderzoek naar de gemiddelde huurprijzen. In juli 2010 was de gemiddelde huurprijs 610 euro, terwijl de gemiddelde huurprijs op 1 juli 2009 nog lag op 484 euro. In de prijsklasse tot 800 euro zijn de huurprijzen ´maar´ 10,4 % gestegen, namelijk naar 504 euro. De huurwoningen in het dure segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laten een prijsstijging van 0,4 % zien. De gemiddelde huurprijs ligt dit jaar op 1.004 euro, terwijl in dezelfde periode vorig jaar de gemiddelde prijs op 1.000 euro lag.

Huurprijzen Nederland
Deze forse stijging van de huurprijzen in Zwolle wijkt af van het landelijke gemiddelde in Nederland. Volgens Direct Wonen is de gemiddelde huurprijs in Nederland in juli met 1,2 procent toegenomen. In juli 2010 werd voor een huurwoning gemiddeld 750 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 741 euro. In Zaandam steeg de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden woningen in juli met 39,6 procent het sterkst vergeleken met juli 2009.  Tilburg is de goedkoopste stad om een woning te huren met een gemiddelde huurprijs bedraagt 478 euro. Vorig jaar juli bedroeg de gemiddelde huurprijs nog 469 euro.

Direct Wonen is in 1990 opgericht en opereert in heel Nederland op de particuliere woningverhuur markt. Hun dienstverlening bestaat uit het samenbrengen van particuliere huurders en verhuurders op het gebied van het (ver)huren van woonruimte. Het is daarom echter niet duidelijk of deze prijsstijging representatief is voor alle particuliere huurwoningen in Zwolle. Een groot deel van particuliere woningen in Stadshagen worden door makelaars aangeboden.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!