Woningcorporaties gaan duurzamer bouwen

donderdag 2 juli 2009

Wethouder Dooremolen met drie directeuren van de Zwolse corporaties

De gemeente Zwolle heeft met de drie grote woningcorporaties van Zwolle donderdag afspraken gemaakt over duurzaam bouwen en aanpassen in Zwolle. De corporaties moeten in bestaande bouw en nieuwbouw meer rekening houden met de duurzaamheid van de woning, zoals energiebesparingen. De bewoners moeten daardoor uiteindelijk meer wooncomfort ondervinden, een lagere energierekening krijgen en het milieu moet er ook door vooruit gaan.

Woningen Stadshagen
Volgens de gemeente Zwolle is het voor het eerst dat een gemeente duurzaamheidsafspraken maakt met woningcorporaties. Donderdag deden de gemeente en de woningcorporaties de aftrap door de Rembrandtflat in Holtenbroek opnieuw te ‘dopen’: de flat is door aanpassingen van energieklasse E naar A gegaan. Ook nieuwbouw moet door de duurzaamheidsafspraken dus milieu- en energievriendelijker worden. Momenteel bouwen de corporaties in onder meer Werkeren huurwoningen en staat de bouw van meer gepland in Breecamp-Oost.

Economische impuls
De gemeente Zwolle ziet in de duurzaamheidsafspraken ook een impuls voor de Zwolse economie terug. Door de duurzaamheidsafspraken moeten de woningen bijdragen aan onder meer een betere gezondheid, milieu, gebruikskwaliteit en de mogelijkheid voor aanpassingen in de toekomst. De drie woningcorporaties die de overeenkomst met de gemeente hebben getekend zijn SWZ, Delta Wonen en Openbaar Belang.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!