Vraagtekens over WOZ-waarde

maandag 11 maart 2013 4 reacties
Vraagtekens over WOZ-waarde

De SP-fractie van de gemeente Zwolle maakt zich zorgen over de ontwikkeling van de WOZ-waarde in Zwolle. Volgens de partij zijn er inwoners geconfronteerd met soms fors hogere stijgingen, in tegenstelling tot afspraken waarbij de belastingopbrengst gelijk zou blijven en niet verhoogd.

Vraagtekens over WOZ-ontwikkeling
De waarde van de woningen in Zwolle zou vorig jaar zijn gedaald van 11,6 miljard naar 11,3 miljard euro. Toch kregen Zwollenaren volgens de SP te maken met een toename van de WOZ waarde. Vraag is wel of er bij deze inwoners sprake is geweest van waardevermeerdering van de woning door aan- of uitbouwen. De SP wil van wethouder Piek weten hoe de berekening van de WOZ-waarde in Zwolle tot stand is gekomen.

Daling WOZ in Zwolle minder groot dan landelijk
Volgens de waarderingskamer, die een overzicht maakt van de WOZ per gemeente, is de daling in Zwolle 2,3 procent. Gemiddeld in Nederland is dat 3,6 procent. Zwolle loopt daarbij achter.

Stem en reageer
StadshagenNieuws is benieuwd of u tevreden bent met de WOZ-waarde van uw woning. Vul de peiling hieronder in en laat weten of u wel of niet in beroep gaat bij de gemeente.

De WOZ-waarde van mijn woning...

 • Is minimaal gedaald (36%, 50 stemmen)
 • Is licht gestegen (20%, 28 stemmen)
 • Is flink gedaald (19%, 26 stemmen)
 • Is fors gestegen (14%, 19 stemmen)
 • Is gelijk gebleven (11%, 15 stemmen)

Aantal stemmen: 138

Laden ... Laden ...

Reageer op dit artikel

reacties

Meer nieuws uit Stadshagen:

4 reacties op 'Vraagtekens over WOZ-waarde' »

 • Eelco schreef:

  Ik verbaasde mij er ook al over, ondanks dat de huizenprijzen sterk dalen, is mijn WOZ nog elk jaar verhoogd met 2 tot 3 procent ! Maar bij een verhoging van deze percentages heb je geen recht op bezwaar maken omdat er een grens geld van 4 of 5 procent verhoging.

 • Sjors schreef:

  Mijn huidige WOZ-beschikking is 11% lager dan mijn vorige WOZ-beschikking.

  De vorige was over een nieuwbouwhuis dat half was afgebouwd en de huidige is over een afgebouwd nieuwbouwhuis.

  Begrijpt u het nog?

 • SPZ schreef:

  Die van ons is al 5 jaar gelijk, maar ligt zeker 10.000 euro boven de gemiddelde verkoopprijs ALS er al iets verkocht wordt…

  Bij de gemeente al eerder bezwaar aangetekend en ook “gehoord”. Resultaat is: jammer de bammer. Een van de redenen die opgegeven worden is dat 10.000 euro op de belasting maar heel weinig uitmaakt. M.a.w.: niet zo zeuren zeg!
  Bij de belastingteruggave blijkt dat 10.000 euro wel resulteert in 60 euro meer teruggaaf (huurwaardeforfait wordt lager). Ik vind dat een behoorlijk bedrag. Het belastingvoordeel bij terug gaaf, wordt vaak niet aangegeven als voordeel bij een lagere WOZ-waarde, houd er echter wel rekening mee!!

  Overigens ook leuk: nieuwbouwwoning waarop een hypotheek rust van 220.000,= werd in het eerste jaar door de gemeente al direct aangeslagen voor 250.000,= (we woonden er letterlijk 2 weken!!). Na bezwaar direct verlaagd. Kortom, de gemeente probeert het ook gewoon en als je dus niet op let ben je het haasje!

 • Jan Molema schreef:

  Wij wonen in de Spiekerbrink en daar zijn de huizen fors in prijs gedaald , maar mijn WOZ waarde slechts met 2% dit lijkt mij niet juist.

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!