Wijk zoekt boer

donderdag 27 juni 2013
Wijk zoekt boer

Voor wie boer had willen worden, maar terecht kwam in een vinexwijk, heeft de gemeente Zwolle nu een oplossing. Nadat Landstede de stekker uit de ontwikkeling van de wijkboerderij had getrokken, probeert de gemeente deze nu met hulp van wijkbewoners alsnog van de grond te krijgen.

DSC_4401Inwoners van Stadshagen hebben deze week een flyer in de bus gekregen, waarin ze worden opgeroepen mee te denken – en te doen – in de oprichting van een wijkboerderij. Samen met de inwoners van Stadshagen wil de gemeente bekijken of het mogelijk is om een boerderij met de bewoners in Stadshagen te ontwikkelen. Geinteresseerden worden uitgenodigd voor een bijeenkomst op donderdag 4 juli, om 19.30 uur in het Cultuurhuis.

Lange aanloop
De ontwikkeling van de wijkboerderij loopt al sinds 2005, toen Landstede na een selectieprocedure de opdracht kreeg in het gebied een wijkboerderij, kinderopvang en activiteitencentrum te ontwikkelen. Het plannen maken duurde tot 2011 waarna Landstede een bouwvergunning kreeg. Sindsdien bleef het stil en omdat Landstede op korte termijn geen zicht kon bieden op een concrete start van de realisatie, is in mei 2013 in samenspraak met de gemeente besloten te stoppen met het plan.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!