Stadshagense baby 120.000ste inwoner Zwolle

Robin Harm Wimmenhove heet hij, en naast pasgeboren zoon van trotse ouders is hij tegelijk de 120.000ste inwoner van Zwolle. De baby van de ouders Harm en Miranda woont in Stadshagen en heeft zonder het zelf te weten zijn geboortestad een nieuwe status bezorgd. Zwolle is nu de twintigste stad van Nederland. Net iets kleiner dan Den Bosch, maar groter van Maastricht en Leiden. Donderdag zal de burgemeester van Zwolle een bezoek brengen aan de jonge spruit.
(foto: Marco Slot)

Geboorteboom
Elke 5000ste nieuwe inwoner van Zwolle krijgt een speciale geboorteboom toegewezen in de Overijsselse hoofdstad. Voor Robin Harm zal deze boom in oktober geplaatst worden. De laatste boom werd geplant in 2007. Pakweg 5000 baby’s geleden kreeg Lucas Hoen, geboren op 13 maart 2007, de boom toen hij de 115.000ste inwoner van Zwolle was.

Bevolkingsgroei
Ondanks de economische achteruitgang in Nederland, blijft Zwolle groeien. Belangrijkste oorzaken van de blijvende groei zijn het vestigingsklimaat voor bedrijven en de beschikbaarheid van nieuwe woningen in met name de uitbreidingswijk Stadshagen. Zwolle groeit de laatste jaren gemiddeld met 1.400 inwoners per jaar. Dat is ook de verwachting voor de komende jaren. Als die groei zo blijft is de 130.000ste inwoner al in 2018 te verwelkomen. Maar voordat het zover is, wordt er eerst beschuit met muisjes gegeten voor Robin Harm. Ook namens Stadshagennieuws.nl de felicitaties met de kleine aanwinst!