Heel Stadshagen krijgt glasvezel

woensdag 29 januari 2014 13 reacties
Heel Stadshagen krijgt glasvezel

Nadat vorig jaar het eerste deel van Stadshagen is aangesloten op het glasvezelnetwerk, wordt nu ook het tweede deel hierop aangesloten. Dat heeft Reggefiber op haar website bekend gemaakt. Eerder werd de inschrijftermijn voor glasvezel nog verlengd, omdat de benodigde dertig procent van de huishoudens nog niet was gehaald.

Reggefiber geeft nu aan dat ‘voldoende huishoudens in Stadshagen hebben gekozen voor glasvezel’, maar wil nog niet bekendmaken hoeveel huishoudens zich hebben ingeschreven en ook niet of de dertig procent grens gehaald is. In het eerste deel van Stadshagen werd het glasvezelnetwerk aangelegd terwijl ‘slechts’ 28 procent van de huishoudens zich had ingeschreven.

Voordat het glasvezelnetwerk wordt aangelegd, wordt eerst een schouw van de woningen gehouden. Daarbij wordt gekeken hoe de glasvezelkabel het beste aangelegd kan worden, aangezien dat per woning verschilt. Daarna zullen alle woningen worden aangesloten op het netwerk. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot juni duren.

Digitale toekomst
Stadshagen is met het glasvezelnetwerk klaar voor de toekomst, aldus Henk Holtrigter, salesmanager bij Reggefiber: “Ik ben enorm verheugd dat Stadshagen zich heeft uitgesproken voor glasvezel. Iedere inwoner kan nu glasvezel in huis halen en toegang krijgen tot een betrouwbare verbinding.” Iedere woning krijgt een eigen glasvezelverbinding die net met de buurt hoeft te worden gedeeld. Dat heeft een positieve invloed op de snelheid en stabiliteit van het netwerk, vooral bij het uploaden en delen van bestanden, aldus Reggefiber.

Reageer op dit artikel

reacties

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

13 reacties op 'Heel Stadshagen krijgt glasvezel' »

 • Kees schreef:

  Ze komen erbij niet in hoor!

 • Jan schreef:

  Jean, kom er maar in…… hahaha

 • Jan schreef:

  Ik zie dat in dit gedeelte direct snellere aansluitingen mogelijk zijn dan in het eerste gedeelte. Vodafone is nu met nieuwe abonnementen gekomen… €50 voor 500/500 Mbit. Echt belachelijk snel voor dat geld.

 • BETON-DORP schreef:

  nou wat een verassing…. gvz kabel

  bij mij komen ze er niet in

 • roland schreef:

  Hier zijn ze van harte welkom al houd ik voorlopig Ziggo… maar nu die de grootste van het land word kunnen ze ook maar doen wat ze willen…
  Feit blijft wel dat over glasvezel snelheden tot boven de 40Gb gehaald worden. niet dat we dat thuis ooit nodig gaan hebben maar de bandbreedte is er;) Misschien dat ik toch weer terug ga naar XS4ALL alleen al omdat ze bij bellen onbeperkt daar ook onbeperkte vast naar mobiel aanbieden.Qua Service kan niemand aan XS4ALL tippen.

 • Jean schreef:

  Ook na de verlengde inschrijftermijn van 2 weken is het bij lange na niet gelukt om de beoogde 30% inschrijvingen voor glasvezelaansluiting te halen, er waren 3 dagen van zwaar overleg voor nodig om te besluiten te stoppen of door te gaan met dit prestige project en hoe brengen we dit naar buiten, want dit ging met Stadshagen 1 geheel fout, weet u nog: 30% niet gehaald, toch glasvezel aanleg!

  Bij de afloop van de 1e inschrijftermijn werden géén getallen genoemd (dat zegt op zichzelf al genoeg) en nu ook weer niet, we weten dus niet hoeveel % zich heeft ingeschreven (10%, 15 % of nog minder?) voor een glasvezelabonnement.

  Men spreekt nu van “voldoende” aanmeldingen, ik kan daaruit alleen maar concluderen dat ook de overgrote meerderheid van Stadshagen 2 (ruim 70%) verstandige mensen zijn en niet gekozen hebben voor ene glasvezelabonnement.

  Indien 30% of meer zich tot 26 januari aangemeld had voor glasvezel, dan was maandagmorgen 27 januari met veel bombarie een persbericht naar buiten gebracht, het was nu ijzig stil.

  Voor de twijfelaars de tip: googel eens op: problemen met glasvezel

 • Marcel schreef:

  Mooi!

 • GJM schreef:

  Goede voortgang vooral na het nieuws van de overname van ziggo! als dit doorgaat is er namelijk geen concurrentie meer op de kabel ;) tip vor de twijfelaars: Google is op problemen met Ziggo

 • Dennis Boonstra schreef:

  ze mogen de aansluiting/kabel leggen, maar een abbo zit er niet in

 • Jean schreef:

  Over welke concurrentie op de kabel heb je het GJM?
  Volgens mij zwam je weer net als altijd, of je zit in het Ziggo gebied, dan heb je Ziggo, of je zit in het UPC gebied dan heb je UPC of je zit in het Caiway gebied en dan heb je Caiway. Op de kabel heb je helaas geen concurentie. Mocht de eigenaar van UPC Ziggo mogen overnemen dan gaat het Ziggo heten en wordt het Ziggo gebied alleen maar groter, qua concurrentie over de kabel veranderd er helemaal niets, want je kunt ook nu niet voor UPC of Caiway kiezen in Zwolle.

  Ik heb even gegoogeld op problemen met Ziggo en zie tot mijn verbazing GJM dag dit nog geen honderste is van mijn tip, namelijk: problemen met glasvezel.

 • Henk schreef:

  Ik snap het gedoe wel bij de aanleg, maar wil je dan graag dat je door Ziggo laat regeren. Met hun monopolie in Zwolle, en hun prijsverhogingen.

 • Tonie Welmers schreef:

  Mooi dat het doorgaat, als je geen Glasvezel wilt laat je het kastje plaatsen in de meterkast maar sluit je het gewoon niet aan als je nog bedenkingen hebt. Je kunt dan ook op een later tijdstip aansluiten. Je profiteert hierbij dan van degene die nu wel een abonnement hebben afgesloten of dat de juiste weg
  is ……..

  Maar als je tegen Glasvezel bent kun je er ook voor kiezen om niets te laten aansluiten natuurlijk.

  Voldoende keus toch?

 • Blauwvinger schreef:

  Dan had ik liever Caiway in Zwolle is gelijk een stukje goedkoper :)

  Over 5 jaar is iedereen aan de glasvezel :)

Magazine maart 2018

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!