Heel Stadshagen krijgt glasvezel

woensdag 29 januari 2014 13 reacties
Heel Stadshagen krijgt glasvezel

Nadat vorig jaar het eerste deel van Stadshagen is aangesloten op het glasvezelnetwerk, wordt nu ook het tweede deel hierop aangesloten. Dat heeft Reggefiber op haar website bekend gemaakt. Eerder werd de inschrijftermijn voor glasvezel nog verlengd, omdat de benodigde dertig procent van de huishoudens nog niet was gehaald.

Reggefiber geeft nu aan dat ‘voldoende huishoudens in Stadshagen hebben gekozen voor glasvezel’, maar wil nog niet bekendmaken hoeveel huishoudens zich hebben ingeschreven en ook niet of de dertig procent grens gehaald is. In het eerste deel van Stadshagen werd het glasvezelnetwerk aangelegd terwijl ‘slechts’ 28 procent van de huishoudens zich had ingeschreven.

Voordat het glasvezelnetwerk wordt aangelegd, wordt eerst een schouw van de woningen gehouden. Daarbij wordt gekeken hoe de glasvezelkabel het beste aangelegd kan worden, aangezien dat per woning verschilt. Daarna zullen alle woningen worden aangesloten op het netwerk. Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot juni duren.

Digitale toekomst
Stadshagen is met het glasvezelnetwerk klaar voor de toekomst, aldus Henk Holtrigter, salesmanager bij Reggefiber: “Ik ben enorm verheugd dat Stadshagen zich heeft uitgesproken voor glasvezel. Iedere inwoner kan nu glasvezel in huis halen en toegang krijgen tot een betrouwbare verbinding.” Iedere woning krijgt een eigen glasvezelverbinding die net met de buurt hoeft te worden gedeeld. Dat heeft een positieve invloed op de snelheid en stabiliteit van het netwerk, vooral bij het uploaden en delen van bestanden, aldus Reggefiber.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!