Frankhuis krijgt kadewoningen langs Zwarte Water

woensdag 5 februari 2014 2 reacties
Frankhuis krijgt kadewoningen langs Zwarte Water

Het wijkdeel Frankhuis, de entree van de wijk Stadshagen vanaf de Twistvlietbrug, krijgt binnenkort 32 nieuwe woningen. Ontwikkelingscombinatie Stadshagen en Bouwfonds Ontwikkeling hebben met de gemeente Zwolle een ‘reserveringsovereenkomst’ getekend waarin staat dat zij grond afnemen voor 32 woningen. In het plan worden onder ander 10 kadewoningen ontwikkeld. De woningen zullen waarschijnlijk eind dit jaar in de verkoop gaan.

Gewilde plek
Frankhuis ligt fraai aan het Zwarte Water. Het is tevens de meest zuidelijk en daarmee het dichtst bij de binnenstad van Zwolle gelegen buurt in Stadshagen. De eerste 29 woningen zijn twee jaar geleden door Openbaar Belang gerealiseerd. De plannen voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe Frankhuis liggen al jaren op de plank, de grond is bouwrijp gemaakt, maar van bouwactiviteit is nog geen sprake. Frankhuis zal, met zijn aantrekkelijk ligging pal naast de Twistvlietbrug, voor veel mensen een gewilde plek worden om te wonen. Echter door de crisis in de woningmarkt is de ontwikkeling inmiddels jaren vertraagd.

Eerste concrete resultaat
De wethouder is zeer verheugd door de nieuwe ontwikkelingen. Wethouder Dannenberg: “Ik zie de ondertekening van de overeenkomst als een van de eerste concrete resultaten van de nieuwe Ontwikkelstrategie Stadshagen die in het najaar van 2013 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het is ook een mooie doorstart voor Frankhuis!”  Doelstelling van de nieuwe strategie was alle bij de ontwikkeling van Stadshagen betrokken partijen duidelijkheid te bieden, zodat er bij de ontwikkelende partijen in de huidige markt weer meer vertrouwen ontstaat om in Stadshagen woningen te gaan bouwen.

frankhuis

Het verkavelingsplan voor het nieuwe Frankhuis.
Bron: www.architectenweb.nl

Lees meer over:

| |

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!