Kinderboekenweek 2010 feestelijk van start in bibliotheek Stadshagen

woensdag 6 oktober 2010

Het is weer zover: De Kinderboekenweek 2010 is begonnen! Vanaf 6 tot en met 16 oktober staan er vele activiteiten gepland in heel Zwolle, maar ook in Stadshagen. Woensdagmiddag 6 oktober gaat De Kinderboekenweek feestelijk van start in de bibliotheek Stadshagen in het Cultuurhuis. Van 13.30 tot 16.30 uur kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar allerlei spelletjes en quizen doen. Kom je tijdens de feestmiddag verkleed als je favoriete boekenheld, dan maak je bovendien ook nog eens kans op een mooie prijs, zoals twee toegangskaartjes voor Legoworld in de IJsselhallen! Deelname aan de feestmiddag is gratis.

Plaatjes, prenten en tekeningen
Illustraties hebben veel boekenhelden een gezicht gegeven. Beroemde voorbeelden zijn Kikker, Floddertje, Dolfje Weerwolfje en Asterix & Obelix. Van oudsher is er in kinderboeken een grote rol weggelegd voor illustraties. Beelden voegen een aspect toe aan de tekst en geven een extra prikkel aan de fantasie van kinderen. Vooral bij prentenboeken werken de auteur en illustrator nauw samen. In sommige kinderboeken spreken de beelden zo voor zich dat ze het verhaal zelf vertellen. Ook in stripverhalen zijn tekst en tekeningen op elkaar afgestemd.
De Kinderboekenweek 2010 staat helemaal in het teken van illustraties in kinderboeken en het verbeelden van verhalen. Dit onder het motto ‘De Grote TekenTentoonstelling: beeldtaal in kinderboeken’.

Feest!
In alle vestigingen van Bibliotheek Zwolle start de Kinderboekenweek met een spetterende feestmiddag. Van 13.30 tot 16.30 uur kun je allerlei spelletjes en quizen doen. Studenten van ROC Landstede, ROC Deltion en van Windesheim verzorgen een actief programma voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deelname aan de feestmiddag is gratis.

Look-a-like wedstrijd
Kom je tijdens de feestmiddag verkleed als je favoriete boekenheld, dan maak je bovendien ook nog eens kans op een mooie prijs, zoals twee toegangskaartjes voor Legoworld in de IJsselhallen! Dus wil je Kikker of Pippi Langkous zijn of ben je toch liever Suske, Obelix of Floddertje? Alles mag en kan, zolang je maar een bekende boekenheld bent. Om 16.00 uur wordt bekend wie de mooiste, leukste of meest bijzondere boekenheld is geworden.

Deze Kinderboekenweek wordt de leukste ooit!
De Kinderboekenweek duurt tien dagen – van 6 t/m 16 oktober – en in deze tien dagen staat Bibliotheek Zwolle bol van de activiteiten. Een kleine selectie: Meet & Greet Geronimo Stilton, de winnaar van de Kinderjury 2010, een spannende speurtocht in de binnenstad, getiteld ‘Waar is Wally?’, de nieuwste voorstelling van de Zwolse theatergroep De Jonge Honden, een echte schrijvers- en illustratorenmarkt met heel veel workshops en demonstraties en ‘De Mees Kees show’, waarin Mirjam Oldenhave,de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk, zingt, rapt en vertelt.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!