Schaapskudde naar Breecamp-Oost na maai-incident

woensdag 17 september 2014
Schaapskudde naar Breecamp-Oost na maai-incident

De Zwolse schaapskudde gaat in het najaar in de braakliggende gebieden in Breecamp-Oost grazen. De uitbreiding van het graasgebied van de schaapskudde is een proef van de gemeente Zwolle om te onderzoeken of deze alternatieve manier van maaien een oplossing kan bieden in het broedseizoen. Dit voorjaar zorgde een maai-incident daar voor veel commotie. Toen zorgde een maaimachine in het gebied voor een verwoesting van het broedgebied met vogels en nesten met eieren en jongen.

Kinderen ‘Het Festival’ verwelkomen de kudde
Als de proef in het najaar slaagt, zal deze milieuvriendelijke en duurzame manier van maaien volgende jaar voorjaar worden ingezet in de braakliggende gebieden rondom Breecamp-Oost. Op woensdag 24 september vertrekt de schaapkudde rond 10.00 uur vanuit Holtenbroek. Onder begeleiding van twee herders en een aantal honden wordt de kudde over de Twistvlietbrug en de Oude Wetering richting Breecamp-Oost begeleid. Daar zal de kudde rond 11.00 uur aankomen

De kudde van zo’n 250 schapen wordt feestelijk onthaald in de buurt. De kinderen van groep 4 van het IKC Het Festival begeleidt de kudde de wijk in. De kudde blijft een paar weken in de wijk en wordt op werkdagen begeleid door de herder.

Volg de kudde via twitter
Via twitter houdt de herder, Tjitse Terpstra, zijn volgers op de hoogte over het wel en wee van de kudde. U kunt hem en de schapen volgen via @zwolsekudde.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!