Zwolse schaapskudde terug in Stadshagen

woensdag 10 april 2019
Zwolse schaapskudde terug in Stadshagen

Vorige week is het graasseizoen van de Zwolse schaapskudde weer geopend. De kudde houdt van april tot en met november het gras in de wijken Stadshagen en Holtenbroek weer bij. Door schapen als grasmaaier in te zetten verschraalt de bodem, krijgen andere plantensoorten een kans en ontstaat er een bloemrijker grasland.

De kudde wordt geleid door herder Tjitse Terpstra en zijn honden Jim en Mos en is hiermee een zogeheten gescheperde kudde. Vijf dagen per week vertrekken de 350 schapen naar hun werkplek in het Westerveldse Bos, Holtenbroekerbos en diverse graaslanden in Stadshagen. Begin december vertrekt de kudde naar het winterverblijf buiten Zwolle.

De kudde is deze dagen te vinden in het Westerveldse Bos, aan de overzijde van het Zwartewater. Binnenkort zijn de schapen in onder andere het Twistvlietpark aan het grazen. Bij wijkboerderij De Klooienberg staat een informatiebord dat aangeeft waar de schapen op dat moment rondlopen. De kudde is ook te volgen op Twitter via @zwolsekudde.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!