Schaapskudde steekt woensdag Zwartewater over naar Stadshagen

donderdag 18 april 2019
Schaapskudde steekt woensdag Zwartewater over naar Stadshagen

Woensdag 24 april is er in Stadshagen een bijzondere gebeurtenis te zien: herder Tjitse Terpstra steekt dan met zijn 350 schapen het Zwartewater over. Met behulp van zijn beide honden Jim en Mos leidt hij de kudde via de Twistvlietbrug, het Twistvlietpad en de Oude Wetering om zijn schapen te laten genieten van vers gras op de dijk in Breecamp-Oost. Dat levert een prachtig schouwspel op van mekkerende schapen, een fluitende herder en twee zenuwachtig rennende honden.

Momenteel is Terpstra nog te vinden in het Westerveldse Bos, waar de kudde zijn sporen van afgevreten gras al behoorlijk heeft nagelaten. De schapen hebben een vaste verblijfplek waar ze overnachten, maar zwerven rond in het bos. Bij wijkboerderij De Klooienberg staat een bord waar de schapen zich die dag bevinden. Ook is de kudde te volgen op Twitter via @zwolsekudde.

Woensdag 24 april starten de herder en zijn gevolg tussen 13.00 en 13.30 uur bij de Twistvlietbrug, aan de kant van Holtenbroek, om ongeveer een half uur later in Breecamp-Oost aan te komen. Stadshagen is dan gedurende vijf weken in één keer 350 tijdelijke bewoners rijker. Hun aanwezigheid zal naar verwachting niet leiden tot een grotere druk op de woningmarkt in de wijk.

Lees meer over:

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!