Proef met Schaapskudde in Breecamp-Oost een succes

woensdag 22 oktober 2014
Proef met Schaapskudde in Breecamp-Oost een succes

De schapen van de schaapskudde vertrekken op woensdag 29 oktober weer terug naar Holtebroek. De kudde heeft de afgelopen weken op natuurlijke wijze de braakliggende terreinen ‘gemaaid’. De proef met de schaapskudde is volgens de herder erg succesvol: “De mensen in deze buurt zijn erg vriendelijke en enthousiast en de schapen hebben het hier goed. Wat mij betreft komen we hier volgend voorjaar weer terug.”

Proef na maai-incident
De komst van de schaapkudde naar Breecamp-Oost was een proef na een maai-incident. Dit voorjaar zorgde een maaimachine in het gebied voor een verwoesting van het broedgebied met vogels en nesten met eieren en jongen. De schapen hebben in totaal vijf weken ‘gelogeerd’ in Breecamp-Oost. Op woensdag 24 september trok de kudde vanuit Holtebroek onder veel belangstelling naar de wijk in Stadshagen. De leerlingen van groep 4 van IKC Het Festival en de buurtbewoners verwelkomde de kudde in de wijk. Bekijk hier de foto’s van de komst van de schaapskudde.

Herder  Tjitse Terpstra aan het woord
“Het is een geweldige ervaring. Breecamp-Oost is een mooie wijk met betrokken bewoners en veel jonge gezinnen. Uit de reacties van de bewoners kan ik opmaken dat ze blij zijn met de kudde in hun wijk. Dagelijks krijg ik bezoek en vooral tijdens de herfstvakantie had ik veel aanloop van kinderen uit de buurt. Ze zijn hier erg gastvrij, en heel regelmatig krijg ik dan ook een bakkie koffie aangeboden. Niet alleen ik maar ook de schapen hebben het hier naar hun zin. Het zijn grote terreinen en er is genoeg variatie aan begroeiing. Kortom, wat mij betreft komen we in het voorjaar weer terug.”

Evaluatie
De komende maand gaat de gemeente de proef evalueren. Wanneer blijkt dat het graasgebied het komende jaar wordt uitgebreid met Stadshagen, wordt de kudde vergroot met honderd schapen en de begrazingstijd met een maand verlengd.

Terug naar Holtenbroek
Op woensdag 29 oktober vertrekt de kudde rond 10.00 uur uit Breecamp-Oost. Via de Oude-Wetering en de Twistvlietbrug gaan de schapen weer naar Holtenbroek.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!