100 extra schapen voor begrazing Breecamp-Oost

woensdag 25 maart 2015
100 extra schapen voor begrazing Breecamp-Oost

De Zwolse schaapskudde is ook dit jaar weer te vinden in de Stadshagense wijk Brrecamp-Oost. Vorig jaar werden de graslanden in Breecamp-Oost voor proef een paar weken op natuurlijk wijze ‘gemaaid’ door de schaapskudde. De gemeente, de herder en de bewoners waren erg enthousiast over deze proef. Daarom zijn de schapen ook dit jaar in de wijk te vinden en worden er 100 schapen extra ingezet.

Start van nieuw begrazingsseizoen
De kudde bestaat met de extra schapen in totaal uit 350 schapen, waarvan 60 lammeren. Op donderdag 2 april gaat de kudde weer de wei in bij De Klooienberg in Holtebroek. Wethouder Filip van As zal op donderdag 2 april om 10.00 uur het officiële startsein geven voor het nieuwe begrazingsseizoen. Ook dit jaar gaat de herder samen met de kudde weer op pad door Zwolle, zo ook weer naar Breecamp-Oost. Vorig jaar werd de herder en de schaapskudde met veel enthousiasme ontvangen door de wijk en was de tocht naar Breecamp-Oost al een hele belevenis.

Duurzaam onderhoud
De begrazing door schapen is een duurzame manier van onderhoud. Het is milieuvriendelijk en draagt bij aan de ecologische ontwikkeling van het landschap. Insecten, vogels amfibieën en kleine zoogdieren ondervinden van begrazing door schapen geen nadelen.

Volg de schaapskudde
De schaapsherder Tjitse Terpstra is ook dit jaar weer te volgen via twitter. Zo twittert hij af en toe over de Zwolse Kudde. U kunt hem en de schapen volgen op @zwolsekudde waar hij laat weten waar de kudde zich bevindt en waar hij zijn belevenissen met de schapen gaat delen.

Lees meer over:

|

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine maart 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!