Diabetici uitgedaagd voor Stadshagen Diabetes Challenge

dinsdag 14 april 2015
Diabetici uitgedaagd voor Stadshagen Diabetes Challenge

Het Gezondheidshuis daagt diabetici in Stadshagen uit. De Stadshagen Diabetes Challenge is een samenwerking van het gezondheidshuis met Sportservice Zwolle en de Bas van de Goor Foundation om samen met andere diabetici te gaan bewegen. Het doel is om van 26 tot 29 augustus de Zwolse vierdaags te lopen over een afstand van 5, 10 of 15 kilometer.

Bas van de Goor is een oud-topsporter met diabetes type 1. Hij heeft ervaren wat het gunstige effect van sport en bewegen is op het leven met diabetes. De Stadshagen Diabetes Challenge is een traject van een half jaar waarin de deelnemers onder begeleiding van Sportservice Zwolle een trainingsprogramma volgen. Ook behandelaars uit het Gezondheidshuis wandelen mee.

De deelnemers hoeven geen topsporter te zijn; ook eenvoudig wandelen kan een groot effect hebben op de gezondheid. Aan de hand van een trainingsprogramma wandelen de deelnemers elke week een aantal kilometers en vanaf het gezondheidshuis wordt wekelijks een training georganiseerd.

StadshagenRun
Om te ontdekken dat dit ook een positief effect heeft duurt de trainingsperiode ongeveer vier maanden. Daarna volgt de challenge week waarbij iedere dag een stuk gelopen wordt met de groep. Mocht er ook belangstelling zijn voor een hardloop-challenge dan wil de organisatie met een groep gaan trainen voor de StadshagenRun.

Vanaf half april beginnen de trainingen. Opgeven kan via de website van de Bas van de Goor Foundation.

Meer nieuws uit Stadshagen:

Magazine juni 2024

StadshagenNieuws Magazine

Uw advertentie hier?

Profiteer van de interessante doelgroep op deze site. Informeer eens naar de mogelijkheden!

Vrijwilligers

Af en toe vrijblijvend en op vrijwillige basis artikelen schrijven of fotoreportages maken voor deze site? Laat het ons weten!

Tips of suggesties?

Nieuwstips, suggesties, foto's en persberichten ontvangen we graag! Stuur het eenvoudig door aan onze redactie!